NIEUW: CORE FESTIVAL OP 27 & 28 MEI IN BRUSSEL
Volledig scherm
NIEUW: CORE FESTIVAL OP 27 & 28 MEI IN BRUSSEL © rv

Core festival in Brussel neemt geen extra maatregelen tegen Needle Spiking. “We houden de vinger aan de pols”

BrusselDe voorbije twee weken zijn er verschillende meldingen geweest van needle spiking geweest. Het gaat telkens om grote evenementen waar personen ongemerkt een prik in de arm zouden hebben gekregen. Morgen gaat het CORE Festival van start in Brussel , een gloednieuw evenement waarbij 25 000 bezoekers verwacht worden. De organisatie treft voorlopig geen extra maatregelen.

 1. Pennenzakkenrock negeert ‘needle spiking’ zeker niet, maar wil ook geen ongerustheid creëren: “We zijn op alles voorbereid zoals altijd”
  Mol

  Pennenzak­ken­rock negeert ‘needle spiking’ zeker niet, maar wil ook geen ongerust­heid creëren: “We zijn op alles voorbereid zoals altijd”

  Needle spiking. Is het een nieuwe realiteit waarmee we rekening moeten houden op evenementen, festivals of in onze voetbalstadions. In het stadion van KV Mechelen gebeurde het effectief. Op het tienerfestival ‘We R Young’ denken ze vooral aan massahysterie, maar heeft het parket toch vijf bloedstalen laten nemen. Bij het kinderfestival Pennenzakkenrock in Mol zijn ze voorbereid al willen ze vooral geen hysterie veroorzaken.
 2. “Urineresultaten zijn allemaal negatief”: geen concrete aanwijzingen van 'needle spiking' op Hasselts festival
  Hasselt

  “Urinere­sul­ta­ten zijn allemaal negatief”: geen concrete aanwijzin­gen van 'needle spiking' op Hasselts festival

  Van de vier tienermeisjes die woensdagavond in het Jessaziekenhuis zijn opgenomen na een mogelijk incident met ‘needle spiking’ op het festival ‘We R Young’ is niemand geïntoxiceerd met drugs. Eén meisje meende een prik te hebben gevoeld, maar een effectieve verwonding blijkt niet zichtbaar en is moeilijk te achterhalen. “De secundaire gevolgen zoals flauwvallen en hyperventileren door paniek op zo’n festival zijn evenzeer ernstig te nemen”, zegt hoofdarts Jos Vandekerkhof van het Jessaziekenhuis. Op last van het parket van Limburg zijn 5 bloedstalen afgenomen voor verder toxicologisch onderzoek.