Le Pédalo
Volledig scherm
PREMIUM
Le Pédalo © Le Pédalo

Coöperatieve supermarkt ziet levenslicht in Elsene: klanten runnen winkel zelf

ElseneIn Elsene is vorige week een vierde Brusselse coöperatieve supermarkt geopend. Wie er wil gaan (bio)winkelen, moet eerst een aandeel kopen en zelf een aantal uren per maand aan de slag gaan in de supermarkt. ‘Le Pédalo’ zet zich zo af tegen de geijkte massadistributiesystemen. “We willen aantonen dat bio ook betaalbaar kan zijn.”

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Klarafestival mikt op kippenvel met 17 dagen aan klassieke muziekconcerten
  Brussel

  Klarafesti­val mikt op kippenvel met 17 dagen aan klassieke muziekcon­cer­ten

  Onder het motto “Let’s stick together” vindt van 11 tot en met 27 maart de zeventiende editie van Klarafestival plaats in Brussel. “Op het programma: grote orkesten, klassiekers uit het repertoire, internationale iconen, maar evengoed een operaperformance, intieme kamermuziek en talent uit eigen stad”, kondigt het klassieke muziekfestival donderdag aan. “Kippenvel gegarandeerd, voor iedereen.”