(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © Photo News

Colruyt-medewerker die aan de haal ging met 2 iPhones krijgt werkstraf

JetteEen 32-jarige man uit Jette is op verzet veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur voor loondiefstal. Eerder kreeg hij bij verstek nog zes maanden cel. De man ging aan de haal met twee iPhones die in het magazijn van het Colruyt-filiaal waar hij werkte lagen.

 1. Parket vordert een jaar cel met uitstel voor politieagent die Mawda doodschoot

  Parket vordert een jaar cel met uitstel voor politie­agent die Mawda doodschoot

  De ouders van Mawda (2) getuigden in de rechtbank van Bergen over het verlies van hun dochter. De mama van het meisje richtte zich tot de politieman die het schot vuurde: “U zegt dat u gevoelens heeft, als vader. Heeft u ooit gedacht aan mijn gevoelens, als moeder?” Het parket heeft een jaar cel met uitstel gevorderd voor de agent die op Mawda schoot. De vermoedelijke bestuurder van het busje en de smokkelaar riskeren zwaardere straffen.
 2. België moet Iraanse ‘stralingsstudent’ die als terrorist werd gezien schadevergoeding betalen: “Veel langer dan nodig onder schot gehouden.”
  Brussel

  België moet Iraanse ‘stralings­stu­dent’ die als terrorist werd gezien schadever­goe­ding betalen: “Veel langer dan nodig onder schot gehouden.”

  De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de Belgische Staat veroordeeld voor de behandeling van een Iraanse student. De Iraniër deed in juli 2016 in opdracht van Universiteit Gent onderzoek naar gsm-straling aan de hand van een jas vol draadjes in het centrum van Brussel. Omstaanders en vervolgens de politie zagen hem daardoor verkeerdelijk voor terrorist. Daarop werd hij gedurende uren onterecht onder schot gehouden door de politie. “Veel langer dan nodig”, aldus de rechtbank. Een deskundige zal nu bepalen welke schadevergoeding hij zal krijgen.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team
  Play

  André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team