De Coca-Cola-lichtreclame aan het de Brouckèreplein.
Volledig scherm
De Coca-Cola-lichtreclame aan het de Brouckèreplein. © Baert Marc

Coca-Cola is twistpuntje binnen Brussels stadsbestuur

BrusselDe Stad Brussel zal 144.000 euro per jaar inkomsten mislopen nu het Coca-Cola-bord op het de Brouckèreplein zal worden weggehaald. Brussels schepen van Openbaar Patrimonium Lydia Mutyebele (PS) werd niet ingelicht over de beslissing van Brussels minister Pascal Smet, die de lichtreclame “disproportioneel” vond en samen met de Brusselaar wil bekijken welke rol reclame kan spelen in de publieke ruimte.

 1. Militair hospitaal maakt zich klaar voor grote vaccinatiecampagne: “Straks prikken we 1.000 mensen per dag”
  PREMIUM
  Neder-Over-Heembeek

  Militair hospitaal maakt zich klaar voor grote vaccinatie­cam­pag­ne: “Straks prikken we 1.000 mensen per dag”

  Het personeel van het militair hospitaal in Neder-over-Heembeek zal - als alles goed gaat - over een paar maanden duizend mensen per dag inenten tegen corona. Nu al is het militair ziekenhuis dé hub voor coronavaccins voor de Brusselse woonzorgcentra. We kregen een kijkje achter de schermen: “Alles moet snel én heel precies: geen enkele dosis mag verloren gaan.”
 2. Nieuwe korpschef politiezone Brussel West legt eed af
  Brussel-West

  Nieuwe korpschef politiezo­ne Brussel West legt eed af

  Woensdagochtend heeft hoofdcommissaris Luc Ysebaert in het gemeentehuis van Sint-Jans-Molenbeek de eed afgelegd als nieuwe korpschef van de lokale politiezone Brussel West. De 59-jarige Ysebaert volgt hoofdcommissaris van politie Johan Berckmans op, die gedurende een jaar en vier maanden het korps ad interim leidde, en komt aan het hoofd van een korps met een 900-tal leden, dat instaat voor de veiligheid van zo’n 222.000 inwoners. Dat meldt de politie Brussel West.
 1. “De Brouckèreplein is doods en het doven van de Coca-Cola-reclame is daar het symbolisch bewijs van”: schrijver Pascal Verbeken en reclamemaker Iwein Vandevyver reageren op plannen Smet
  PREMIUM
  Brussel

  “De Brouckère­plein is doods en het doven van de Co­ca-Co­la-reclame is daar het symbolisch bewijs van”: schrijver Pascal Verbeken en reclamema­ker Iwein Vandevyver reageren op plannen Smet

  De neonreclame van Coca-Cola op het de Brouckèreplein is binnenkort niet meer. Woensdag raakte bekend dat Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (sp.a-one.brussels) een vernieuwing voor de vergunning van het bord heeft geweigerd en zich tegelijkertijd samen met de Brusselaar wil bezinnen over de rol van reclame in de openbare ruimte. Pascal Verbeken, schrijver, en Iwein Vandevyver, creative director bij reclamebureau Lucy, reageren.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Babygirafje Kamala geboren in Bellewaerde
  Play

  Babygiraf­je Kamala geboren in Bellewaer­de