De titel van Beste Boekenmeester gaat dit jaar naar Christophe De Turck, zorgcoördinator in De Telescoop, een freinetschool in Laken.
Volledig scherm
PREMIUM
De titel van Beste Boekenmeester gaat dit jaar naar Christophe De Turck, zorgcoördinator in De Telescoop, een freinetschool in Laken. © Illias Teirlinck

Christophe (40) bekroond tot Beste Boekenmeester: “Er is een boek voor élk kind”

LakenChristophe De Turck is bekroond tot Beste Boekenmeester van het jaar. De zorgcoördinator van GO! basisschool De Telescoop in Laken heeft de onderscheiding vooral te danken aan het brede LIST-project dat hij op de Lakense freinetschool uitrolde. ‘Je leert lezen door te lezen’, is het motto van het project. “We hebben een achterstand van meerdere leesjaren ingehaald op een periode van iets meer dan een schooljaar.”

  1. Liever chocomousse in plaats van rijstpudding? In AZ Sint-Maria stellen patiënten voortaan zelf hun menu samen
    PREMIUM
    Halle

    Liever chocomous­se in plaats van rijstpud­ding? In AZ Sint-Ma­ria stellen patiënten voortaan zelf hun menu samen

    Geen zin in worst met rode kool maar wel in rijst met vis? Of liever toch cornflakes in plaats van sneetjes brood? Voortaan kunnen de patiënten in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria zelf kiezen wat ze eten. “Eten is belangrijk in de beleving van wie hier opgenomen wordt”, vertelt diëtiste Sarina Pas die uitlegt waarom het ziekenhuis het roer omgooit. “We krijgen alleen maar positieve reacties.”