Renard Bakery.
Volledig scherm
Renard Bakery. © Marc Baert

Chocoladebroodje van Elsense bakkerij schittert in Belgische top 10 Deliveroo-gerechten: “Heel populaire klassieker, op ambachtelijke manier gemaakt”

ElseneDe bezorgservice Deliveroo heeft haar lijst van populairste gerechten bekendgemaakt. Opvallend is de numero acht in de door burgers en kipgerechten gedomineerde Belgische top tien: de pain au chocolat van Renard Bakery in Elsene. De koffiekoek die je in een muisklik kunt bestellen staat zelfs op de honderdste plek op de Deliveroo-wereldranglijst.

 1. Ondanks corona blijft Cultureghem de Abattoir-markthallen inpalmen. “Ons credo luidt nog steeds: iedereen is welkom”
  PREMIUM
  Anderlecht

  Ondanks corona blijft Cultureg­hem de Abat­toir-markthal­len inpalmen. “Ons credo luidt nog steeds: iedereen is welkom”

  In normalere tijden zet Cultureghem uiteenlopende middelen in om van de markthallen op de Abattoir-site in de Anderlechtse Kuregemwijk een open en warme ontmoetingsplek te maken. Corona zet hun werking al een tijdlang een flinke hak, maar dat laten coaches Barbara Luypaert en Victoria De Brabandere niet te zeer aan hun hart komen. Een plek delen om ontmoetingen te creëren blijft aan de basis liggen van Cultureghem, en in tijden van afstand is hun filosofie des te pertinenter. Toch zorgde corona noodgedwongen voor andere acties. “Onze focus lag op voedsel delen, maar we zijn geen voedselbank.”
 1. Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut
  Play
  milieu

  Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut

 2. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op