Als chef protocol van de stad Brussel begeleidt Jean-Marie Pire vaak hoge gasten, zoals hier koningin Mathilde en haar kroost.
Volledig scherm
Als chef protocol van de stad Brussel begeleidt Jean-Marie Pire vaak hoge gasten, zoals hier koningin Mathilde en haar kroost. © Kos

Chef protocol trekt sluier oosterse prinses af

BRUSSELDe chef protocol van de stad Brussel heeft een diplomatieke rel ontketend door op straat de sluier af te rukken van een prinses van Qatar. Jean-Marie Pire (60) wilde duidelijk maken dat een nikab in ons land verboden is. De vrouw diende een klacht in. "Ik geef toe dat het niet mijn slimste zet is."

 1. Brusselse politiezones prediken tolerantie en sensibilisering tijdens EK-wedstrijden: “Geen heksenjacht organiseren”
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  Brusselse politiezo­nes prediken tolerantie en sensibili­se­ring tijdens EK-wedstrij­den: “Geen heksen­jacht organise­ren”

  Vanavond trapt ons nationaal elftal zijn EK-campagne op gang tegen Rusland. Een groot internationaal voetbaltoernooi tegen de achtergrond van het virus: het is ook voor Brusselse ordediensten een primeur. De politiezones Hoofdstad - Elsene, Noord en Zuid prediken vooral tolerantie en sensibilisering, maar schakelen stuk voor stuk wel extra manschappen in. Ook bij wedstrijden van bepaalde andere landen wordt een extra oogje in het zeil gehouden. “Als België scoort en mensen rechtspringen, gaan we daar natuurlijk geen punt van maken.”
 2. Brussels parlement neemt MR-voorstel rond levensbeschouwelijke symbolen in overweging, maar slaat dringende behandeling af
  Brussels Gewest

  Brussels parlement neemt MR-voor­stel rond levensbe­schou­we­lij­ke symbolen in overweging, maar slaat dringende behande­ling af

  Het Brussels Parlement heeft vrijdag bij de start van de plenaire zitting de agenda gewijzigd om een ordonnantievoorstel van de MR om het dragen van religieuze tekens te verbieden voor werknemers van Brusselse openbare diensten in overweging te nemen. De behandeling en stemming van het voorstel zijn echter geweigerd. Wel wordt het advies van de Raad van State gevraagd.