Geen CBD-winkels in buurt van scholen.
Volledig scherm
Geen CBD-winkels in buurt van scholen. © Baert Marc

CD&V en N-VA willen geen legale wietwinkels in buurt van scholen

De Brusselse gemeenteraadsleden Bianca Debaets (CD&V) en Mathias Vanden Borre (N-VA) werken samen aan een motie die de oprichting en uitbating van CBD-winkels in de buurt van scholen moet verbieden. Nu zijn er al vijf die in de buurt van een school liggen.

0 reacties

 1. Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel ontvangen hoogste aantal inschrijvingen ooit
  Brussels Gewest

  Nederlands­ta­li­ge secundaire scholen in Brussel ontvangen hoogste aantal inschrij­vin­gen ooit

  Momenteel hebben al 2.275 kinderen zich aangemeld voor een plaats in een van de 33 Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel. Dat is het hoogste aantal tot nu toe, meldt Petrus Van den Cruyce, voorzitter van Lokaal Overleg Platform (LOP) Brussel secundair. Van alle kinderen die een plaats hebben toegewezen gekregen in een Nederlandstalige Brusselse secundaire school, heeft 84 procent zijn of haar eerste keuze gekregen.
 2. Gloednieuw opleidingscentrum voor politie, brandweer en ambulanciers Brusafe moet Brusselaars warm maken voor veiligheidsberoepen
  PREMIUM
  Haren

  Gloednieuw opleidings­cen­trum voor politie, brandweer en ambulan­ciers Brusafe moet Brusse­laars warm maken voor veilig­heids­be­roe­pen

  Brandweerlui, ambulanciers, politiemensen, maar ook gemeenschapswachten en GAS-ambtenaren gaan binnenkort samen naar school in Haren. Alle opleidingen voor veiligheidsberoepen zitten daar voortaan op één campus: BruSafe. De overheid hoopt zo meer Brusselaars warm te maken voor een baan in de veiligheidssector. Wij kregen een rondleiding door de school, die vol zit met de laatste technologische snufjes.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing