AFP
Volledig scherm
© AFP

Cannabisbende tekent beroep aan tegen veroordeling

BrusselEen 15-koppige cannabisbende is maandag voor het hof van beroep verschenen. In eerste aanleg kregen ze celstraffen tot 12 jaar. 

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Harmonie en fanfare serveerden filmmuziek in 't Vondel
  Halle

  Harmonie en fanfare serveerden filmmuziek in 't Vondel

  De Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia en de Koninklijke Sint-Martinusfanfare van Halle stonden voor de tweede keer samen op het podium. Deze keer vulden ze CC’t Vondel met een concert vol filmmuziek. James Bond, Kuifje, Ratatouille, Tarzan en andere helden waren van de partij. Blikvangers in het tweede deel waren Guardians of the Galaxy, fragmenten uit de musical Daens van Dirk Brossé en Atlas van Coldplay. De Pirates of the Caribbean zorgden voor een stevige afsluiter. Voor de gelegenheid stond het vijftigkoppige orkest onder leiding van gastdirigent Jan Huysentruyt. Beide verenigingen zijn binnenkort opnieuw te horen tijdens de aperitiefconcerten op de Grote Markt van Halle: de fanfare op zondag 14 mei om 11 uur en de harmonie op zaterdag 27 mei om 19 uur. Wie graag wil meespelen, kan contact nemen via info@khhalle.be en sintmartinusfanfare@hotmail.com.
 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Twee Vilvoordse horecazaken gesloten op last van burgemeester: “We doen nochtans alles wat ze vragen. De politie en brandweer bestellen hier zelf ook”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Twee Vilvoordse horecaza­ken gesloten op last van burgemees­ter: “We doen nochtans alles wat ze vragen. De politie en brandweer bestellen hier zelf ook”

  Aan het Heldenplein worden twee horecazaken verzegeld op verzoek van burgemeester Hans Bonte (Vooruit). Het gaat om Thai Wok Express en Mr. Burger, beide van dezelfde eigenaar. Bonte haalt meerdere vastgestelde inbreuken aan, maar de eigenaar zelf valt naar eigen zeggen uit de lucht: “Ze pakken me alles af wat ik heb.”