Zuidfoor.
Volledig scherm
PREMIUM
Zuidfoor. © Marc Baert

Buurtbewoners Zuidfoor in verzet tegen verhoogd geluidsplafond: “Stadsbestuur beschermt kermis”

BrusselDe Zuidfoor draait na een jaar onderbreking opnieuw op kruissnelheid, maar voor verschillende buurtbewoners is de grootste kermis van het land niet meer dan een zes weken durend vergiftigd geschenk. Nu het geluidsplafond van de foor verhoogd is door het stadbestuur nemen buurtcomités het heft zelf in handen. Komende week laten ze geluidsmetingen uitvoeren in de hoop de geluidsniveaus te doen kelderen. “Wie het zich kan permitteren, probeert tijdens de Zuidfoor zo veel mogelijk buiten Brussel te leven en werken. Maar veel buurtbewoners kunnen zich dat niet veroorloven.”

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    2

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.