Zuidfoor.
Volledig scherm
PREMIUM
Zuidfoor. © Marc Baert

Buurtbewoners Zuidfoor in verzet tegen verhoogd geluidsplafond: “Stadsbestuur beschermt kermis”

BrusselDe Zuidfoor draait na een jaar onderbreking opnieuw op kruissnelheid, maar voor verschillende buurtbewoners is de grootste kermis van het land niet meer dan een zes weken durend vergiftigd geschenk. Nu het geluidsplafond van de foor verhoogd is door het stadbestuur nemen buurtcomités het heft zelf in handen. Komende week laten ze geluidsmetingen uitvoeren in de hoop de geluidsniveaus te doen kelderen. “Wie het zich kan permitteren, probeert tijdens de Zuidfoor zo veel mogelijk buiten Brussel te leven en werken. Maar veel buurtbewoners kunnen zich dat niet veroorloven.”

  1. Stad Brussel vernoemt straat naar vermoorde prostituee Eunice Osayande: “Vorm van extra aandacht voor seksueel geweld tegen vrouwen”
    Schaarbeek

    Stad Brussel vernoemt straat naar vermoorde prostituee Eunice Osayande: “Vorm van extra aandacht voor seksueel geweld tegen vrouwen”

    Een nieuwe straat zal binnenkort de Aken- en Willebroekkaai verbinden. De stad Brussel besloot die straat te vernoemen naar Eunice Osayande, de Nigeriaanse sekswerker die in juni 2018 werd vermoord achter het Noordstation. Daarmee wil de stad “blijvend aandacht vestigen op alle (vergeten) vrouwen die het slachtoffer werden van mensenhandel, seksueel geweld en feminicide,” zegt schepen Ans Persoons (Lijst one.brussels - Vooruit).