Dakloze man zoekt een slaapplaats aan het kanaal.
Volledig scherm
Dakloze man zoekt een slaapplaats aan het kanaal. © Marc Baert

Burgercommissie wil leegstand aanpakken om dakloosheid te bestrijden

Brussels GewestDe burgercommissie die de afgelopen weken in het Brussels parlement plaatsvond om het thema dakloosheid te tackelen, heeft zaterdag haar aanbevelingen geformuleerd. Het gaat vooral om voorstellen die draaien rond de invulling van leegstaande gebouwen en het voorkomen van dakloosheid. “Nu is het aan het parlement en de regering om de adviezen om te zetten in beleid”, aldus Brussels parlementslid Arnaud Verstraete (Groen), die mee in de commissie zetelde. 

  1. Diensthoofd Intensieve Zorgen UZ Brussel haalt uit naar niet-gevaccineerde coronapatiënten die bedden blijven innemen: “Hun egoïsme zet rem op dagelijkse zorg”
    PREMIUM
    Jette

    Dienst­hoofd Intensieve Zorgen UZ Brussel haalt uit naar niet-gevacci­neer­de coronapa­tiën­ten die bedden blijven innemen: “Hun egoïsme zet rem op dagelijkse zorg”

    In twee weken tijd is het aantal coronabesmettingen in ons land verdubbeld en dus houden ze ook in de ziekenhuizen hun hart vast voor een nieuwe lading coronapatiënten. In het UZ Brussel zien ze ondertussen al een lichte stijging op Intensieve Zorgen. Volgens diensthoofd Jan Poelaert gaat het bijna uitsluitend om niet-gevaccineerden. “Blijkbaar vinden ze vrijheid belangrijker dan veiligheid.”