Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Marc Baert

Burgercommissie bewijst nut: "Uitdagend dossier gedeblokkeerd"

BrusselDe eerste burgercommissie ooit heeft meteen zijn nut bewezen. In een technisch dossier, het uitrollen van 5G, lieten 45 burgers hun stem horen. “Brusselse politiek krijgt er zuurstof door”, klinkt het bij Groen-parlementslid Lotte Stoops.

 1. Hongerstaking on hold, nu volgen fysiek herstel en paperassenwerk: “Hopen op pragmatische en menselijke behandeling”
  PREMIUM
  Brussel

  Hongersta­king on hold, nu volgen fysiek herstel en paperassen­werk: “Hopen op pragmati­sche en menselijke behande­ling”

  De Begijnhofkerk in Brussel leeft opnieuw. Na een slopende hongerstaking die sinds vorige week ook in een dorststaking was uitgemond, eten en drinken de circa 300 mensen zonder papieren in de Brusselse kerk weer. Van een definitieve stopzetting is nog geen sprake: komende week nemen de asielzoekers de tijd om opnieuw op krachten te komen, maar daarna gaat de strijd verder. “Er zijn ons woorden beloofd, maar er staat nog niets op papier.”
 2. 5 x uit dit weekend in Brussel, de rand en het Pajottenland: van Johan Verminnen tot een smakelijke wandeling
  PREMIUM
  Steenokkerzeel/Hoeilaart/Brussel/Huizingen/Lennik

  5 x uit dit weekend in Brussel, de rand en het Pajotten­land: van Johan Verminnen tot een smakelijke wandeling

  Het aantal evenementen mag door het coronavirus dan nog wel wat beperkt zijn, toch is er tegenwoordig al heel wat mogelijk. En ook in het weekend van 24 en 25 juli staan her en der in Brussel, het Pajottenland en de noordrand allerlei activiteiten gepland. Een optreden van Johan Verminnen bijvoorbeeld, maar ook de Zuidfoor en heel wat meer.
 1. Brusselse regering levert negatief advies voor herinrichting Noordelijke Ring
  Brussels Gewest

  Brusselse regering levert negatief advies voor herinrich­ting Noordelij­ke Ring

  De Brusselse regering heeft een negatief advies uitgebracht over de tweede versie van de scopingnota over de herinrichting van de Noordelijke Ring. Brussel benadrukt zich in principe niet te verzetten tegen het project, maar wil een echte co-constructie zien en meer ambitie in de alternatieven met minder verkeer, meer in lijn met de gemeenschappelijke doelen van de twee gewesten op vlak van klimaat, verbetering van de luchtkwaliteit en de leefbaarheid en de verkeersveiligheid, luidt het donderdag in een mededeling.