REPRO: actie veilig verkeer in Schaarbeek
Volledig scherm
REPRO: actie veilig verkeer in Schaarbeek © Baert Marc

Burgerbeweging 1030/0 zet knuffels op Helmetsesteenweg

Burgerbeweging 1030/0 heeft vandaag in Schaarbeek actie gevoerd voor een veiliger verkeer. Samen met enkele kinderen plaatsten ze knuffelberen op straat. Afgelopen vrijdag werd er nog een kleuter aangereden toen die met haar moeder het zebrapad overstak. Het meisje brak haar been.

 1. Brussel overtuigd van Vlaamse 'zorgatlas' om besmettingshaarden in kaart te brengen
  Brussel

  Brussel overtuigd van Vlaamse 'zorgatlas' om besmet­tings­haar­den in kaart te brengen

  Het Brusselse Gewest is overtuigd van de meerwaarde van de zorgatlas, het systeem waarmee Vlaanderen lokale besmettingshaarden in kaart brengt. Aanvankelijk was Brussel terughoudend over het doorgeven van gegevens van besmette personen aan de gemeenten. Dat erkende Inge Neven, hoofd van de dienst gezondheidsinspectie bij de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), donderdag in een marathonvergadering van de bijzondere coronacommissie in het Brussels Parlement in antwoord op kritiek van oppositiepartij MR.
 2. ULB-epidemioloog richt zich tot influencers: “Jullie kunnen levens redden, het is één voor twaalf”
  Brussel

  ULB-epidemio­loog richt zich tot influen­cers: “Jullie kunnen levens redden, het is één voor twaalf”

  De in Franstalig België bekende epidemioloog Marius Gilbert doet een hartstochtelijke oproep naar influencers nu het aantal ziekenhuisopnames in het Brussels Gewest en in Waalse steden aan een schrikbarend tempo blijft toenemen. “Jullie kunnen levens redden, het is één voor twaalf”, tweette de professor van de Université Libre de Bruxelles (ULB) na afloop van de persconferentie van het Overlegcomité.