Stéphane Roberti (Ecolo)
Volledig scherm
Stéphane Roberti (Ecolo) © Gemeente Vorst

Burgemeester van Vorst keert door burn-out ten vroegste volgend jaar terug op politiek toneel

VorstStéphane Roberti (Ecolo), de burgemeester van de Brusselse gemeente Vorst, keert ten vroegste volgend jaar terug op het politiek toneel. Hij lijdt aan een burn-out.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Uber-chauffeurs blokkeren Brussel nadat rechtbank Uber-app bant: “We hebben niets meer te verliezen”
  Brussels Gewest

  Uber-chauffeurs blokkeren Brussel nadat rechtbank Uber-app bant: “We hebben niets meer te verliezen”

  De Uber-chauffeurs reageren teleurgesteld op het besluit van het Brusselse hof van beroep dat chauffeurs niet langer kunnen werken met de Uber-app. Naar schatting zullen vanaf vrijdag 18 uur 2.000 Uber-chauffeurs de applicatie niet meer kunnen gebruiken in de hoofdstad. “We zullen vandaag en de komende dagen massaal op straat komen en het verkeer blokkeren”, zegt Fernando Redondo, voorzitter van de vereniging van Belgische Limousinechauffeurs (ACBL).