Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Marc Baert

Brusselse ziekenhuizen hekelen gebrek aan crisismanagement en duidelijk pandemieplan

Brussels GewestTijdens de eerste golf van de coronacrisis was er een gebrek aan crisismanagement vanuit de overheid. Er is nood aan een duidelijke bevelstructuur en een echt pandemieplan met heldere procedures en een afbakening van de bevoegdheden zodat iedereen weet wie wat wanneer doet. Dat was de boodschap donderdag van verantwoordelijken van de Brusselse ziekenhuizen in een bijzondere coronacommissie van het Brussels Parlement.

 1. Agenten vrijgesproken voor buitensporig geweld tegen arrestant: “Niet duidelijk waar en wanneer slachtoffer verwondingen heeft opgelopen”
  PREMIUM
  Brussel

  Agenten vrijgespro­ken voor buitenspo­rig geweld tegen arrestant: “Niet duidelijk waar en wanneer slachtof­fer verwondin­gen heeft opgelopen”

  Drie agenten zijn vrijgesproken voor buitensporig geweld tegen een arrestant, dat 8 jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. De man liep een schedelbreuk, een gebroken neus en gescheurde trommelvliezen op. Naar eigen zeggen werd hij het slachtoffer van brutaal politiegeweld. Eerder had het parket ook al de vrijspraak gevorderd. De rechter volgde dit nu: “De rechtbank kon niet met zekerheid vaststellen hoe en waar het slachtoffer zijn verwondingen had opgelopen”, klonk het in het vonnis.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug