BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Brusselse VVC-chauffeurs protesteren voor Uber-kantoor

BrusselEen honderdtal chauffeurs met een VVC-vergunning (voor diensten voor verhuur van voertuigen met een chauffeur) hebben woensdag tussen 10 en 12 uur betoogd voor de kantoorgebouwen van Uber. “De situatie voor Brusselse chauffeurs is onrechtvaardig”, klinkt het.

 1. Pas ten vroegste binnen 1,5 jaar proces over wantoestanden bij Moslimexecutieve
  Brussel

  Pas ten vroegste binnen 1,5 jaar proces over wantoestan­den bij Moslimexe­cu­tie­ve

  Leden van de Moslimexecutieve hebben vrijdag een zaak aangespannen voor de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel om de aanstelling te eisen van een of meerdere voorlopige bewindvoerders voor het College van de Executieve, de financiële tak van de organisatie. De voorzitter van de rechtbank bracht de partijen op de hoogte dat de zaak pas in november 2023 kan gepleit worden, zegt advocaat Georges-Henri Beauthier. “Toch kan de komende weken beslist worden over een vroegere datum”, zegt Beauthier.
 2. Brusselse Regering stelt plannen voor Europese Wijk voor: “Willen er een levendige en gemengde buurt van maken”
  Brussel

  Brusselse Regering stelt plannen voor Europese Wijk voor: “Willen er een levendige en gemengde buurt van maken”

  Donderdag presenteerden Brussels minister president Rudi Vervoort (PS), Brussels minister van Stedenbouw en Erfgoed Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) en schepen van Stedenbouw en Openbare Ruimte Ans Persoons (one.brussels-Vooruit) de plannen voor de transformatie van de Europese Wijk. Die wijk zal op termijn een buurt worden die de Europese instellingen, buurtbewoners en duurzaamheid met elkaar verzoent.