Themabeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Themabeeld © Marc Baert

Brusselse scholen met sluiting bedreigd door dramatisch lerarentekort: “Zorg en ondersteuning vallen weg”

Brussels GewestHet Brussels onderwijs kampt met een historisch lerarentekort. Verschillende scholen dreigen de deuren tijdelijk te moeten sluiten. Vaak blijven vacatures maandenlang onbeantwoord. De situatie lijkt haar kookpunt te hebben bereikt. “Ik vrees vooral dat de mensen die hier nu de boel rechthouden, straks ook vertrekken.”

 1. Huishoudpersoneel van Brussels luxehotel Steigenberger Wiltcher’s staakt
  Brussel

  Huishoud­per­so­neel van Brussels luxehotel Steigenber­ger Wiltcher’s staakt

  In het Brusselse luxehotel Steigenberger Wiltcher’s, aan de Louizalaan, heeft het personeel dat de kamers schoonmaakt vandaag het werk neergelegd. Een vijftigtal heeft ook de inkomhal van het hotel bezet. Met deze actie keert het personeel zich tegen een aangekondigde herstructurering. Mogelijk zal er ook de volgende dagen nog protest zijn, verklaarde vakbondsafgevaardigde Didier Mvula (CSC). “Het personeel wil dat niet alleen de boekhouding telt”, klinkt het.
 2. REPORTAGE. Op parcoursverkenning: Winterpret palmt vanaf vandaag Brusselse binnenstad in
  PREMIUM
  Brussel

  REPORTAGE. Op parcours­ver­ken­ning: Winterpret palmt vanaf vandaag Brusselse binnenstad in

  De straten van de Brusselse binnenstad zijn sinds vandaag opnieuw gehuld in goudwitte kerstverlichting, houten kerstchalets en de geur van glühwein. De kerstmarkt Winterpret maakt na een jaar afwezigheid haar comeback - met coronapas en mondmasker weliswaar. Wij trokken net voor de officiële opening al langs vijf chalets waar de eindejaarsgezelligheid van afdroop. “Het is een speciale editie, het wordt afwachten hoeveel bezoekers we krijgen.”