Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (Défi).
Volledig scherm
Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (Défi). © BELGA

Brusselse primeur ‘rebound.brussels’ moet werknemers van failliete bedrijven begeleiden

BrusselDinsdag vindt de eerste virtuele infosessie plaats van ‘rebound.brussels’, een maatregel van Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (Défi) om werkzoekenden te begeleiden die hun job na een faillissement verloren. 

 1. Jaarverslag Brussels Observatorium voor Preventie en Veiligheid: stijging van fiets- en gauwdiefstallen, meer aangiftes van seksueel geweld
  Brussels Gewest

  Jaarver­slag Brussels Observato­ri­um voor Preventie en Veiligheid: stijging van fiets- en gauwdief­stal­len, meer aangiftes van seksueel geweld

  Voor het Brussels Observatorium Preventie en Veiligheid blijven twee fenomenen een zorgwekkende evolutie op korte en lange termijn vertonen: fietsdiefstallen en gauwdiefstallen. Dat stelt het in zijn jaarverslag over 2019. Een andere belangrijke trend is de toename van de gemelde gevallen van seksueel geweld (+30% tussen 2015 en 2019). Een sterke evolutie die doet vermoeden dat slachtoffers steeds vaker geneigd zijn om een klacht in te dienen naar aanleiding van dit soort misdrijven, staat in het verslag.
 2. Mensensmokkelbende drogeert kinderen tijdens transporten “zodat ze kalm blijven”: tot 7 jaar cel gevorderd
  Brussel

  Mensensmok­kel­ben­de drogeert kinderen tijdens transpor­ten “zodat ze kalm blijven”: tot 7 jaar cel gevorderd

  Het vermoedelijke kopstuk van een bende Albanese mensensmokkelaars riskeert 7 jaar cel. De beklaagden zouden tientallen transporten hebben uitgevoerd met slachtoffers van Brussel naar het Verenigd Koninkrijk. Naast een zware celstraf eist het openbaar ministerie ook nog 592.000 euro boete van de hoofdverdachte en een verbeurdverklaring van 895.000 euro. Twaalf andere beklaagden riskeren tot 6 jaar cel.
 3. Minister van Werk Bernard Clerfayt: “Tussen 17.000 en 25.000 bijkomende werklozen in Brussels Gewest”
  Brussel

  Minister van Werk Bernard Clerfayt: “Tussen 17.000 en 25.000 bijkomende werklozen in Brussels Gewest”

  Volgens een verslag van View.brussels kunnen er in het Brussels Gewest tegen juni 2021 tussen 17.000 en 25.000 werkzoekenden bijkomen als gevolg van de coronacrisis. Dat verklaarde minister van Werk Bernard Clerfayt (Défi) donderdag in de bijzondere coronacommmissie van het Brussels Parlement, waar hij samen met staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) gehoord werd.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"