Burgemeester Philippe Close (PS) van Brussel, minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) van Elsene luisteren naar politievrouw Ingrid Stultjens.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Philippe Close (PS) van Brussel, minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) van Elsene luisteren naar politievrouw Ingrid Stultjens. © Joel Hoylaerts / Photo News

Brusselse politie opent met discrete patrouilles jacht op mannen die vrouwen lastigvallen: “We gaan die mannen zoeken”

BrusselDe Brusselse politie gaat actief op zoek naar daders van straatintimidatie. Agenten in burger zullen voortaan wekelijks discreet patrouilleren op zoek naar mannen die vrouwen lastigvallen. Zelfs als een vrouw doet alsof ze het geroep of het gesis niet hoort: “Want zwijgen is niét toestemmen”.

80 reacties

 • Karine Roeland

  1 maand geleden
  Dit is enkel om het gepeupel te sussen. Als je ziet hoe daders gestraft worden, dan weet je dat dit niets zal uithalen en iedereen weet wel waar je deze mannen kan vinden.
 • Bart Timperman

  1 maand geleden
  Het word meer dan tijd dat m'n dit eens aanpakt maar hoop dan wel dat er gepaste straffen en begeleiding komen voor deze overtreders.
 • jos de groot

  1 maand geleden
  iemand van de politiekers hun dochter lastiggevallen ?
 • Lucien Van Steenwinkel

  1 maand geleden
  Als nu het gerecht nog haar werk doet, gaat er misschien iets van worden. Anders : bezigheidstherapie op kosten van de belastingbetaler.
 • Ronald Cardinald

  1 maand geleden
  Vrouwen die doen het zelf ook maar dat is geen probleem
 1. William Robeyns en Phoenix Brussels likken wonden na achtste opeenvolgende verlies: “Mentaliteit van sommigen moet anders”
  Basketbal Euromillions League

  William Robeyns en Phoenix Brussels likken wonden na achtste opeenvol­gen­de verlies: “Mentali­teit van sommigen moet anders”

  Voor Nieuwjaar draaide Phoenix Brussels opvallend goed mee in de middenmoot van het klassement. Sindsdien belandde de ploeg in een neerwaartse spiraal. Acht opeenvolgende nederlagen deden Phoenix afzakken naar de laatste plaats. De beoogde play-offs – een onrealistisch doel was dat allerminst – lijken een vervlogen droom. Wat is er aan de hand met Brussels?
 2. Bezetters moeten Brusselse Muntschouwburg (wellicht) verlaten: “We mochten enkel onder toezicht naar het toilet”
  Brussel

  Bezetters moeten Brusselse Muntschouw­burg (wellicht) verlaten: “We mochten enkel onder toezicht naar het toilet”

  Twee weken lang mocht een tiental mensen uit de cultuursector De Munt bezet houden. Onderhandelingen met het Brusselse operahuis over een verlengd verblijf gingen in de nacht van zaterdag op zondag de mist in, maar kregen zondagavond toch nog een staartje. ‘Bezet La Monnaie Occupée’ noemt de actie geslaagd, hoewel ze de manier waarop de Munt is omgegaan met haar bezetters betreurt. “Wij zouden de toekomst van dit cultuurhuis kunnen zijn, maar we worden niet gehoord.”
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. “Alsof ik een kind ben verloren”: zware brand in Anderlecht slaat diepe wonden bij bewoners
  PREMIUM
  Anderlecht

  “Alsof ik een kind ben verloren”: zware brand in Anderlecht slaat diepe wonden bij bewoners

  In de nacht van zondag op maandag brak er in de Heyvaertstraat in Anderlecht een hevige woningbrand uit. Tientallen bewoners moesten geëvacueerd worden, 30 mensen zijn naar het ziekenhuis overgebracht, één persoon overleefde de brand niet, en vier mensen vechten nog voor hun leven. De overige bewoners beseffen nog niet goed wat hen is overkomen. Abdulkader (25) en zijn vrouw Amina (28) lagen te slapen toen ze opgeschrikt werden door het intense vuur. Sibel (60) ziet met haar zaak haar levenswerk na twintig jaar in vlammen opgaan: “Ik ben alles kwijt, maar ik hoop vooral dat iedereen het zal overleven.”
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?
  Play

  Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?