La Boum 2 op zaterdag 1 mei liep opnieuw uit de hand.
Volledig scherm
La Boum 2 op zaterdag 1 mei liep opnieuw uit de hand. © Marc Baert

Brusselse politie ontvangt aanvraag voor La Boum 3 op 29 mei, Verlinden roept organisatoren opnieuw op om in gesprek te gaan

L’abîme Team, het collectief achter La Boum 2, heeft bij de Brusselse politie een aanvraag ingediend voor La Boum 3. Dat maken ze zelf bekend op hun Facebookpagina en wordt ook bevestigd door de politie Brussel Hoofdstad Elsene. Op 29 mei willen ze opnieuw in het Ter Kamerenbos verzamelen. Minister van Binnenlandse Annelies Verlinden (CD&V) liet bij HLN Live uitschijnen dat La Boum 3 als testevenement zou kunnen georganiseerd worden, maar lijkt daar nu op terug te komen. “Voor organisatoren die zich buiten het wettelijk kader plaatsen, zoals de organisatoren van La Boum 1 en 2, is alleszins geen plaats”, zegt ze in een mededeling.

351 reacties

 • Alexa Grieken

  3 maanden geleden
  Duizend man van Club Brugge heeft de boel op stelten gezet en zaken vernietigd, de politie niet te zien. Een onschuldig feest in het bos, politiemacht en geweld. Je ziet waar de belangen liggen.
 • Patrick bloemen

  3 maanden geleden
  Laten doen , en dan het leger rondom laten rond gaan , iedereen boete van 1000 euro laten betalen en kous is af , geen BOEM 4 meer
 • Renée Schietekat

  3 maanden geleden
  Mevrouw Verlinden, u zou misschien op uw knieën kunnen gaan zitten en hen smeken om met u te praten. Van één ding getuigt uw gedrag alleszins niet. Autoriteit. U laat net als zoveel andere politici over u heen lopen.
 • Louis Heyens

  3 maanden geleden
  Minister van B.Z. A. Verlinden liet uitschijnen dat La Boum 3 als testevenement zou kunnen georganiseerd worden. Ik heb een beter voorstel, maak als testevenement van mij een minister van B.Z. De 2 voorwaarden die ik stel: 1) Ik wil niet aan een BEEP-test deelnemen 2) ik krijg alle vergoedingen, compensaties en lonen zoals zij ze krijgt Mijn belofte is dat ik ook NIKS zal doen dan wat zeveren op TV en in de andere media. Prachtig (toch?)
 • Patrick Van Hecke

  3 maanden geleden
  Dat de organisatoren het park daarna maar eens opruimen of opdraaien voor de kosten. Ze zullen het geen 4e keer aanvragen!
 1. IN BEELD. La Boum 2 start rustig, maar ontspoort toch weer helemaal

  IN BEELD. La Boum 2 start rustig, maar ontspoort toch weer helemaal

  Het illegale evenement La Boum 2 lokte een paar duizend mensen naar het Ter Kamerenbos in Brussel. De bijeenkomst startte rustig, maar liep uiteindelijk toch weer volledig uit de hand. Verschillende aanwezigen wouden niet vertrekken en agenten werden bekogeld met projectielen. De politie antwoordde op haar beurt met het waterkanon en traangas. We selecteerden de strafste beelden voor u van opnieuw een bewogen dag in het Brusselse park.
 2. Politie ontruimt ‘La Boum 2' met waterkanon en traangas: 132 aanhoudingen, 28 gewonden
  Play
  Brussel

  Politie ontruimt ‘La Boum 2' met waterkanon en traangas: 132 aanhoudin­gen, 28 gewonden

  Ter Kamerenbos in Brussel was zaterdag opnieuw het toneel van hevige rellen tussen de politie en parkbezoekers. Enkele duizenden mensen daagden er op voor het illegale evenement ‘La Boum 2'. Toen de politie het park wilde ontruimen wegens het “niet naleven van de gezondheidsmaatregelen” escaleerde de situatie volledig. Jongeren bekogelden de agenten met projectielen. De politie probeerde de aanwezigen te verjagen met traangas en het waterkanon. Er vielen 28 gewonden tijdens de ontruiming. Uiteindelijk werden 132 mensen aangehouden. Dat meldt een woordvoerster van de politie.