OCMW van de stad Brussel.
Volledig scherm
OCMW van de stad Brussel. © photo_news

Brusselse OCMW vormt hotel om tot studieplek voor kwetsbare studenten

Brussel27 Brusselse studenten die met een moeilijke thuissituatie kampen en kleinbehuisd leven, kunnen binnenkort terecht in een hotel in de Marollen om zich klaar te stomen voor de examens. Het project wordt op poten gezet door het OCMW en de stad Brussel. 

 1. Dossier naar beweerd politiegeweld geseponeerd: “Men probeert het in doofpot te steken”
  Brussel

  Dossier naar beweerd politiege­weld gesepo­neerd: “Men probeert het in doofpot te steken”

  Een opsporingsonderzoek naar beweerd politiegeweld dat zou hebben plaatsgevonden in de marge van de BLM-betoging, in juni 2020, is door het Brusselse parket zonder gevolg geklasseerd. Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt bevestigd door het parket en de advocaat van het beweerde slachtoffer. Die advocaat heeft al aangekondigd dat zijn cliënt zich burgerlijke partij zal stellen zodat er een gerechtelijk onderzoek wordt geopend.
 2. Brussels parlement neemt MR-voorstel rond levensbeschouwelijke symbolen in overweging, maar slaat dringende behandeling af
  Brussels Gewest

  Brussels parlement neemt MR-voor­stel rond levensbe­schou­we­lij­ke symbolen in overweging, maar slaat dringende behande­ling af

  Het Brussels Parlement heeft vrijdag bij de start van de plenaire zitting de agenda gewijzigd om een ordonnantievoorstel van de MR om het dragen van religieuze tekens te verbieden voor werknemers van Brusselse openbare diensten in overweging te nemen. De behandeling en stemming van het voorstel zijn echter geweigerd. Wel wordt het advies van de Raad van State gevraagd.