Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Brusselse hof van beroep legt Uber stil: “2.000 chauffeurs vallen nu zonder inkomsten”

BrusselHet Brusselse hof van beroep heeft woensdag geoordeeld dat chauffeurs niet langer kunnen werken met de Uber-app. Dat heeft het taxiplatform bekendgemaakt. Concreet zullen de 2.000 Uber-chauffeurs in Brussel vanaf vrijdag 18 uur niet langer de app kunnen gebruiken, en wordt de app dus zo goed als onbruikbaar in de hoofdstad. Uber wijst met een beschuldigende vinger richting de Brusselse regering, die al jaren heeft nagelaten de wetgeving te hervormen. 

 1. Geen vuurwerk toegelaten in Sint-Genesius-Rode
  Sint-Genesius-Rode

  Geen vuurwerk toegelaten in Sint-Genesius-Ro­de

  In Sint-Genesius-Rode mag je geen vuurwerk afsteken. Ook op oudejaar is dat verbod geldig. Het schepencollege kan wel uitzonderingen toe staan maar zelf dan wordt elke aanvraag goed bekeken. De voorbije jaren vond er tijdens het jaarmarktweekend in september wel nog een vuurwerk plaats maar ook dat is intussen afgevoerd. Vooral het dierenwelzijn speelde een rol in de beslissing. Actieve controles komen er niet door de politie maar als wie betrapt wordt op het afsteken van vuurwerk kan wel beboet worden.
 2. Van een verlichte tractorstoet in Gooik tot Kerstmarkt in Grimbergen: vijf tips voor een geslaagd weekend in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Pajottenland/De Rand/Brussel

  Van een verlichte tractor­stoet in Gooik tot Kerstmarkt in Grimbergen: vijf tips voor een geslaagd weekend in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Het weekend staat opnieuw voor de deur, en er valt weer heel wat te beleven in de buurt. Nog geen plannen voor 10 en 11 december? Wij zorgen maar al te graag voor wat inspiratie. Van een lichtparade met tractoren in het Pajottenland tot een Winterwonderland in Grimbergen: dit zijn onze tips voor een rijk gevuld weekend in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Want thuisblijven kan je tijdens de week ook, toch?