Een openbaar urinoir aan de Sint-Katelijnekerk in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een openbaar urinoir aan de Sint-Katelijnekerk in Brussel. © Marc Baert

Brusselse gemeenten kreunen onder gebrek aan openbare wc’s: “Mensen twijfelen of ze wel naar buiten zullen gaan”

Elsene/Brussels GewestNu de weergoden ons gunstig gezind zijn en de Brusselse straten, parken en pleinen dit weekend naar alle waarschijnlijkheid meer mensen zullen aantrekken, weerklinkt de roep om meer openbare toiletten des te luider. Zeker in Elsene, de vijfde Brusselse gemeente, waar er nagenoeg geen toiletten in de openbare ruimte te vinden zijn. Maar het probleem overschrijdt de Elsense gemeentegrenzen: vrouwen die buiten de hoofdstad een openbaar toilet zoeken, hebben slechts heel weinig opties.

 1. Ukelele spelen, fotograferen of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Ukelele spelen, fotografe­ren of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Nieuwjaar ligt alweer een poosje achter ons en het normale leven is weer op gang gekomen. Hoog tijd dus om werk te maken van je goede voornemens. Misschien had jij wel het plan opgevat om in 2022 iets nieuw te leren, maar weet je nog niet wat. Wij zochten uit welke workshops er deze winter op het programma staan in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Wat dacht je bijvoorbeeld van bier brouwen in Asse, sweaters maken in Merchtem of werken met bladgoud in Grimbergen?
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.