Madou (v.l.n.r.): Thomas Devos en moeder Vera Coomans, Wiet Van de Leest en zoon Louis Van de Leest.
Volledig scherm
PREMIUM
Madou (v.l.n.r.): Thomas Devos en moeder Vera Coomans, Wiet Van de Leest en zoon Louis Van de Leest. © Michiel Hendryckx

Brusselse cultband Madou maakt comeback na 40 jaar afwezigheid: “We raken ook jongeren”

SchaarbeekOorstrelende folkmelodieën en lyrische donkerte: de hoofdingrediënten van de Brusselse cultband Madou blijven moeiteloos overeind op ‘Is er iets?’, de opvolger van de debuutplaat die in 1982 verscheen. Kleinkunst meets avant-pop, stille tederheid in een existentieel jasje. De stem van zangeres Vera Coomans (72) is wat gezakt, de familiale banden binnen de groep uitgebreid, en in tegenstelling tot vroeger hoeft de groep zich minder zorgen te maken over een publiek. “Mensen luisteren vandaag de dag anders naar een tekst: ze willen dat je iets vertelt.”

  1. Na rellen van zondag neemt Brusselse politie geen enkel risico: “Deze keer zullen we wél zichtbaar aanwezig zijn”
    PREMIUM
    Brussel

    Na rellen van zondag neemt Brusselse politie geen enkel risico: “Deze keer zullen we wél zichtbaar aanwezig zijn”

    Zowel België als Marokko spelen morgen om 16 uur hun derde en allesbeslissende wedstrijd in de groepsfase van het WK. Ook naast het veld is de spanning opnieuw te snijden. Terwijl de nasleep van de rellen van zondag nog voelbaar is in de hoofdstad, zet de Brusselse politie zich opnieuw schrap. Deze keer met nóg meer maatregelen, want de ordediensten zullen in tegenstelling tot zondag nu massaal aanwezig zijn op het terrein.