Het interieur van Falstaff.
Volledig scherm
Het interieur van Falstaff. © Marc Baert

Brusselse cafés Falstaff en Le Cirio mogen blinkend interieur opnieuw aan klanten tonen: “Hopelijk snel meer leven in de binnenstad”

BrusselMet Falstaff en Le Cirio liggen in de schaduw van de Beurs twee authentieke cafés waarvoor de indoorheropening van de horeca net een tikkeltje specialer is. De ene brasserie is befaamd voor haar art-deco-interieur, de andere schittert met haar prachtig art-nouveaudecor. Desondanks bleef het in beide cafés vrij rustig op de heropeningsdag. 

  1. Expo rond striptekenaar Charel Cambré landt in Brussel: “Mijn werk heeft soms een kritische ondertoon, maar het moet vooral plezant blijven”
    PREMIUM
    Brussel

    Expo rond stripteke­naar Charel Cambré landt in Brussel: “Mijn werk heeft soms een kritische ondertoon, maar het moet vooral plezant blijven”

    Een succesvolle spin-off van Suske en Wiske, tientallen albums rond het koningshuis en honderden karikaturen en cartoons: het is maar een greep uit het veelzijdig oeuvre van Charel Cambré, de Kempenaar die vorig jaar met de Bronzen Adhemar Vlaanderens belangrijkste stripbekroning in de wacht sleepte. Sinds vandaag loopt daarom de brede overzichtsexpo ‘In het hoofd van Charel Cambré’ in het Stripmuseum in Brussel. Een primeur. “Van het koningshuis heb ik nog geen reactie ontvangen, maar naar het schijnt kunnen ze wel lachen met mijn werk.”