Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Brusselse brandweer rukt 23 maal uit voor stormweer

Brussels GewestDe brandweer van Brussel heeft 23 interventies gehad in de nacht van woensdag op donderdag door de schade die storm Aurore heeft veroorzaakt. Dat meldt de brandweer donderdagochtend.

  1. Na onbetaalde Franstalige parkeerboete van 58 euro krijgt Jan (63) deurwaarder over de vloer: “Waarom krijg ik een boete uit Frankrijk dan wél in het Nederlands?”
    PREMIUM
    Dilbeek/Ganshoren

    Na onbetaalde Franstali­ge parkeerboe­te van 58 euro krijgt Jan (63) deurwaar­der over de vloer: “Waarom krijg ik een boete uit Frankrijk dan wél in het Nederlands?”

    Jan Biebaut (63) woont in Dilbeek, maar moest zo’n twee jaar geleden voor zijn werk in Ganshoren (Brussel) zijn. Daar parkeerde hij zich even voor een garagepoort waarna hij -terecht- een boete ontving van 58 euro. Dat blijkt hem nu twee jaar later duur komen te staan. Meerdere deurwaarders, aanmaningen en gesprekken later dreigde hij deze week zijn hele inboedel te verliezen. De boete werd namelijk in het Frans verstuurd en uit principe weigerde Jan die te betalen. “Dat terwijl ik op élke brief eentje terugstuurde met de vriendelijke vraag om diezelfde in het Nederlands te bezorgen”, vertelt hij ons zijn verhaal. Komt deze maandenlange taalstrijd tot een einde?