Rellen in de Marollen. Dertig jongeren steken bestelwagen in brand en gooien molotovcocktails naar de brandweer.
Volledig scherm
Rellen in de Marollen. Dertig jongeren steken bestelwagen in brand en gooien molotovcocktails naar de brandweer. © ctie

Brusselse brandweer bekogeld met molotovcocktails: “Dit was een wraakactie. Ze werden naar hier gelokt”

De Marollen in Brussel waren zaterdagavond voor een tweede dag op rij het toneel voor ongeregeldheden met Brusselse hangjongeren. Daarbij werd een toegesnelde brandweerploeg bekogeld met molotovcocktails. De Brusselse brandweer zal klacht indienen, klinkt het in een persbericht. Volgens buurtbewoners gaat het om een wraakactie voor een optreden van de politie vrijdag en werden de hulpdiensten gelokt. “Maar of dat nu de brandweer of de politie is: dat maakt die gasten niks uit. Ze bekogelden de eerste die arriveerde.”

162 reacties

 • Daniel Van Buggenhout

  3 jaar geleden
  En de Brusselse burgemeester gaat klacht indienen tegen de vandalen , amai , die gaan onder indruk zijn dan , en als hij klacht indient , is dat tegen zijn eigen kiesvee , de beste mop die ik gehoord in September , haha
 • Kees Simons

  3 jaar geleden
  De brandweer heeft toch een prima wapen om relschoppers te weren, ze hoeven echt niet roomser dan de paus te zijn, gewoon die hogedrukstraal er op.
 • Marnix Verschraegen

  3 jaar geleden
  Het zijn zeker weeral gekleurde belgen ... Sorry ik was een NVAer maar ben nu voor het Vlaams Belang. Wacht af bij de volgende verkiezing zullen ze de vloer aanvegen met de rest. Kijk wat er nu gebeurt ze moeten met 7 verschillende partijen samenkomen om de NVA en Vlaams Belang uit de regering te helpen. En de franstaligen wrijven weer in hun handen. Vlaanderen heeft weeral niks te zeggen. het wordt tijd dat we die fransen een lesje leren.
 • monique bolen

  3 jaar geleden
  Zend gewoon onze militairen er op af eens zien hoe superieur ze zich dan voelen.
 • Jeroen Deschrijver

  3 jaar geleden
  Diegene die ze opgepakt krijgen, een plantsoen in centrum Brussel laten opkuisen met een geel zwart gestreept boevenpakje en een zware bol van 30 kg aan hun been. Straf is afgelopen als het plantsoen zonder nog een enkel onkruidje staat. Daar zullen ze mee scoren bij hun "vrienden" en dan leren ze nog iets, oa wat werken is.
 1. Zaventem en Brussel herdenken slachtoffers van aanslagen: dit jaar geen 16, maar 17 namen afgeroepen op Brussels Airport

  Zaventem en Brussel herdenken slachtof­fers van aanslagen: dit jaar geen 16, maar 17 namen afgeroepen op Brussels Airport

  Het is vandaag 22 maart: zeven jaar na de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in metrostation Maalbeek. Om de slachtoffers te herdenken, worden er vandaag verschillende herdenkingsmomenten gehouden. Premier Alexander De Croo (Open Vld) woont het bezinningsmoment aan het herdenkingsmonument in de Wetstraat bij. Op de luchthaven en in het metrostation wordt een minuut stilte gehouden.
  Zaventem