Kabinet Pascal Smet
Volledig scherm
© Kabinet Pascal Smet

Brusselse Boekenbende aan Huis blaast 25 kaarsjes uit

BrusselAl 25 jaar lang organiseren de Brusselse bibliotheken de Boekenbende, het eerste ‘voorlees-aan-huis’-project van Brussel en Vlaanderen. Minstens 5 keer per jaar lezen daarbij vrijwilligers een verhaaltje voor aan kinderen die minder met boeken en verhalen in aanraking komen.

 1. Zestig weesgedichten sieren straatbeeld in Halle
  Halle

  Zestig weesgedich­ten sieren straat­beeld in Halle

  In Halle kan je de komende dagen zestig gedichten lezen in het straatbeeld. Ter gelegenheid van Poëzieweek 2023 steken de Vlaamse bibliotheken de handen uit de mouwen om poëzie in het straatbeeld te brengen. Ter gelegenheid van Poëzieweek 2023 steken de Vlaamse bibliotheken de handen uit de mouwen om poëzie in het straatbeeld te brengen. De weesgedichten werden geadopteerd door een raam: met afwasbare verfstiften toverden vrijwilligers van de ‘Schoonschriftbrigade’ poëzie op de ramen van Halse inwoners, winkels en organisaties. Wie dat wil kan zo een poëtische wandeling maken door de Halse straten. Via deze link kan je de route digitaal terug vinden. De gedichten kan je nog tot en met 1 februari lezen.
 1. Patrick De Bruyn signeert en ontbijt met lezers in Halle
  Halle

  Patrick De Bruyn signeert en ontbijt met lezers in Halle

  Patrick De Bruyn heeft een nieuw boek uit. De Hallenaar die enkele jaren geleden de Hercule Poirotprijs won, schreef met ‘Hoog spel’ een nieuwe thriller. Dit keer vertelt hij het verhaal van een vrouw die aan het daten wil, maar wanneer haar date plots van de aardbodem verdwijnt, wordt ze zelf mee gezogen in een web van intriges. De Bruyn signeert zijn boek op zaterdag 28 januari in de Standaard Boekhandel in de Molenborre vanaf 10.30 uur in de voormiddag en in de namiddag vanaf 14 uur. Bij boekhandel Boek! in de Melkstraat kan je op 4 februari vanaf 9 uur zelfs ontbijten met Patrick De Bruyn. De eerste twintig kopers van het boek mogen dan aanschuiven voor een exclusieve sessie waarbij de schrijver zal vertellen over het boek, exemplaren signeert en er zelfs een kleine wedstrijd aan koppelt.
 2. Truckers eisen al jaren volledige carpoolparking op, stadsbestuur grijpt in: “Enkel voor Halse chauffeurs zoeken we naar oplossingen”
  PREMIUM
  Halle

  Truckers eisen al jaren volledige carpoolpar­king op, stadsbe­stuur grijpt in: “Enkel voor Halse chauffeurs zoeken we naar oplossin­gen”

  Truckers palmen een carpoolparking op de Edingensesteenweg in. Van carpoolen is al vijf jaar geen sprake meer. Halle neemt daarom maatregelen. De chauffeurs moeten andere oorden opzoeken. Intussen zoekt het stadsbestuur wel naar oplossingen voor de Halse truckers. Schepen Bram Vandenbroecke (Groen) licht een tipje van de sluier op.