Smell Stories
Volledig scherm
Smell Stories © Tineke De Vos

Brusselse ambachtslieden delen knowhow en geheimen tijdens workshops

BrusselIn het kader van het relanceplan van de stad Brussel wordt van 4 tot 21 november de eerste editie van de Brussels Artisanal Workshops gehouden. Veertien ambachtslieden en handelaars geven tijdens participatieve workshops een blik achter de schermen en leren de deelnemers hoe hun producten tot stand komen.

 1. Na onbetaalde Franstalige parkeerboete van 58 euro krijgt Jan (63) deurwaarder over de vloer: “Waarom krijg ik een boete uit Frankrijk dan wél in het Nederlands?”
  PREMIUM
  Dilbeek/Ganshoren

  Na onbetaalde Franstali­ge parkeerboe­te van 58 euro krijgt Jan (63) deurwaar­der over de vloer: “Waarom krijg ik een boete uit Frankrijk dan wél in het Nederlands?”

  Jan Biebaut (63) woont in Dilbeek, maar moest zo’n twee jaar geleden voor zijn werk in Ganshoren (Brussel) zijn. Daar parkeerde hij zich even voor een garagepoort waarna hij -terecht- een boete ontving van 58 euro. Dat blijkt hem nu twee jaar later duur komen te staan. Meerdere deurwaarders, aanmaningen en gesprekken later dreigde hij deze week zijn hele inboedel te verliezen. De boete werd namelijk in het Frans verstuurd en uit principe weigerde Jan die te betalen. “Dat terwijl ik op élke brief eentje terugstuurde met de vriendelijke vraag om diezelfde in het Nederlands te bezorgen”, vertelt hij ons zijn verhaal. Komt deze maandenlange taalstrijd tot een einde?
 1. Situatie Klein Kasteeltje blijft precair: “Deze mensen komen uit oorlogsgebieden en hebben recht op asiel en waardige opvang”
  Brussel

  Situatie Klein Kasteeltje blijft precair: “Deze mensen komen uit oorlogsge­bie­den en hebben recht op asiel en waardige opvang”

  Door weer en wind overnachten mensen al wekenlang in de buurt van aanmeldcentrum Klein Kasteeltje in Brussel om er asiel aan te vragen. In tegenstelling tot families en minderjarigen blijft de poort veelal op slot voor de alleenstaande mannen. De vzw Vriendschap Zonder Grenzen voerde vrijdagochtend actie aan Klein Kasteeltje en loeit de alarmbel. “Mensen worden radeloos.”