Het Brussels restaurant VIVA M'Boma rekent 5 euro 'coronatoeslag' per persoon.
Volledig scherm
Het Brussels restaurant VIVA M'Boma rekent 5 euro 'coronatoeslag' per persoon. © RV

Brussels restaurant rekent coronatoeslag aan: 5 euro extra per persoon

De horeca werd zwaar getroffen door de coronacrisis: na een verplichte sluiting van bijna drie maanden, gelden er strenge regels die de capaciteit van de meeste zaken sterk inperken. Het Brusselse restaurant VIVA M’Boma rekent dan ook 5 euro extra aan per klant, om het verlies aan inkomsten te compenseren. Op Facebook reageert de uitbater van het restaurant op de kritiek die volgde nadat een ontevreden klant de rekening deelde op sociale media. Dankzij de extra toeslag moest er niemand worden ontslagen, klinkt het. 

40 reacties

 • Victor OOMS

  1 jaar geleden
  Als ik nu op restaurant ga vraag ik bij het binnenkomen of er coronatoeslag wordt aangerekend,zo ja,keer ik onmiddellijk om en ga ik daar nooit meer binnen en waarschuw ik al mijn vrienden en kennissen om dat restaurant te mijden.Is gewoon diefstal.
 • Guido Swerts

  1 jaar geleden
  Gouden raad,gewoon wegblijven uit die overdreven dure restaurants en maak je eten gewwoon zelf...stukken goedkoper en lekkerder.
 • jean-paul cannaert

  1 jaar geleden
  Gewoon diefstal - restaurant te mijden
 • Benny de Groot

  1 jaar geleden
  Wat een zever in pakjes. Prioriteiten? Op restaurant gaan is een luxe. We kunnen zonder als het moet hoor. Zoals gewoonlijk komt alles op de kleine man zijn kap terecht. Alles met een coronatoeslag laat ik netjes links liggen :)
 • Kristof Degros

  1 jaar geleden
  Tsja vragen staat vrij. Ben ook zelfstandige, ik heb 0 premie getrokken en krijg ook niks voor een pak minder te werken ... En ik kan geen toeslag aanrekenen. Maar ik zou er geen voet meer binnenzetten in elk geval. En als je geen winst kan maken door de kleine extras, dan ben je verkeerd bezig. Trouwens was er ook geen tijdelijke btw verlaging ? Dus dit zou gewoon niet mogen. Oftewel toeslag, oftewel btw verlaging, maar niet de 2