De Zavel was een hotpot in de tijd van Carolus V.
Volledig scherm
De Zavel was een hotpot in de tijd van Carolus V. © Dieter Nijs

Brussels Renaissance Festival dompelt hoofdstad onder in geschiedenis

BrusselHet Brussels Renaissance Festival, voorheen gekend als Carolus V Festival, is zaterdag begonnen aan haar eerste editie onder een nieuw naam. Vier weken lang, nog tot 11 juli, wordt de hoofdstad ondergedompeld in de geschiedenis en ontdekken de bezoekers hoe het leven onder Keizer Karel V er moet uit gezien hebben.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. ‘Prevention Truck’ van politiezone Montgomery blijkt groot succes
  Brussels Gewest

  ‘Prevention Truck’ van politiezo­ne Montgomery blijkt groot succes

  In mei heeft de lokale politie van de politiezone Montgomery (Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Etterbeek) een preventiecampagne gelanceerd. Een oude politiebus werd omgebouwd tot een ruimte waar buurtbewoners veiligheidstips kunnen verkrijgen en vragen stellen aan de agenten. Het initiatief is zo’n succes dat het zal worden voorgesteld bij het Canadese netwerk Intersection waar het hopelijk in de prijzen zal vallen.