Brussels Philharmonic wekt de stille film 'The Circus' van Charlie Chaplin dit weekend tot leven met livemuziek.
Volledig scherm
Brussels Philharmonic wekt de stille film 'The Circus' van Charlie Chaplin dit weekend tot leven met livemuziek. © bp

Brussels Philharmonic wekt dit weekend stille film van Chaplin tot leven

ElseneZaterdag en zondag vormt Flagey het decor voor een huwelijk tussen Brussels Philharmonic en Charlie Chaplin. Het symfonisch orkest wekt er de stille film ‘The Circus’ tot leven. 

 1. Dag na klimaat­mars bezetten activisten hoofdkan­toor Groen en Ecolo: “Schrap onmiddellijk subsidies voor gascentrales”
  Play
  Brussel

  Dag na klimaat­mars bezetten activisten hoofdkan­toor Groen en Ecolo: “Schrap onmiddel­lijk subsidies voor gascentra­les”

  Leden van het collectief Tegengas bezetten sinds 10 uur de hoofdzetel van Groen en Ecolo in Brussel. Een dag na de grote klimaatmars vragen de activisten dat de daad bij het woord gevoegd wordt. “Meelopen in de klimaatmars betekent kiezen voor een 100 procent duurzame toekomst.” De activisten hebben nu ook hun slag thuisgehaald en krijgen een gesprek met minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo). Verder kondigen ze ook aan dat het niet bij deze actie gaat blijven.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.