(Archiefbeeld)
Volledig scherm
(Archiefbeeld) © Photo News

Brussels parlement neemt MR-voorstel rond levensbeschouwelijke symbolen in overweging, maar slaat dringende behandeling af

Brussels GewestHet Brussels Parlement heeft vrijdag bij de start van de plenaire zitting de agenda gewijzigd om een ordonnantievoorstel van de MR om het dragen van religieuze tekens te verbieden voor werknemers van Brusselse openbare diensten in overweging te nemen. De behandeling en stemming van het voorstel zijn echter geweigerd. Wel wordt het advies van de Raad van State gevraagd.

 1. PS voor verbod op uiterlijke tekenen geloofsovertuiging bij contact met publiek of in gezagsfunctie
  Binnenland

  PS voor verbod op uiterlijke tekenen geloofs­over­tui­ging bij contact met publiek of in gezagsfunc­tie

  De PS is voor een verbod op uiterlijke tekenen van geloofsovertuiging voor het personeel dat in contact met publiek komt of dat een gezagsfunctie uitoefent. Het Bureau van de Franstalige socialisten boog zich maandag over de kwestie van de uiterlijke tekenen van geloofsovertuiging voor overheidspersoneel, die de afgelopen weken opnieuw op de politieke agenda terechtkwam. PS-voorzitter Paul Magnette zegt in persoonlijke naam voorstander te zijn van een beroep van de MIVB tegen het vonnis van de arbeidsrechtbank die de Brusselse openbaarvervoermaatschappij veroordeelde voor discriminatie bij de aanwerving. Magnette vindt dat de beslissing door de MIVB-directie genomen had moeten worden zonder politieke inmenging.
 2. Politicoloog Carl Devos over Brusselse regeringscrisis: “Zou kiezer DéFI over drie jaar belonen voor opblazen coalitie? Ik denk het niet”
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  Politico­loog Carl Devos over Brusselse regerings­cri­sis: “Zou kiezer DéFI over drie jaar belonen voor opblazen coalitie? Ik denk het niet”

  Nu DéFI de Brusselse regering formeel dreigt te verlaten omwille van het hoofddoekenvonnis, rijst de vraag wat de gevolgen van die mogelijke demarche zouden zijn voor de paarsgroene ploeg van minister-president Rudi Vervoort (PS). DéFI - het vroegere FDF - telt tien zitjes in het Brussels parlement, genoeg om de regering Vervoort III van haar meerderheid te beroven. Politicoloog Carl Devos schijnt zijn licht op de kwestie. “DéFI zou zichzelf persona non grata maken bij haar coalitiepartners, want je stort Brussel in een diepe institutionele crisis in coronacontext.”
 1. Posteractie vraagt aandacht voor hongerstakende sans-papiers: “Hoog tijd om te reageren”
  Brussel

  Posterac­tie vraagt aandacht voor hongersta­ken­de sans-pa­piers: “Hoog tijd om te reageren”

  Dinsdagavond heeft het collectief Citoyennes op verschillende plaatsen in Brussel posters opgehangen ter ondersteuning van de sans-papiers die sinds 23 mei in hongerstaking zijn in een poging tot regularisatie. Met de posteractie wil de organisatie politici, burgers en media bewustmaken van de sociale en humanitaire crisis die zich midden in de hoofdstad van Europa afspeelt, klinkt het in een persbericht.