Een still uit het filmpje.
Volledig scherm
Een still uit het filmpje. © Facebook

Brussels parket start onderzoek naar geweld tegen agenten in Anderlecht na online filmpje

Het Brussels parket heeft een onderzoek geopend naar de daders die geweld pleegden tegen de politie tijdens een arrestatie in Anderlecht. Politievakbond VSOA zette beelden van de feiten op zijn Facebookpagina. Daarop is te zien hoe agenten aangevallen en belaagd worden. De vakbond viseert in het bericht de Brusselse politici Pascal Smet (sp.a) en Benjamin Dalle (CD&V). “Dit is al twintig jaar aan de gang. Wij willen een statement maken”, zegt Vincent Houssin, ondervoorzitter bij VSOA. Anderlechts burgemeester Fabrice Cumps (PS) verdedigt de politie en erkent dat het voor agenten niet altijd even makkelijk is om in zijn gemeente te werken.

357 reacties

 • ivan de ridder

  1 jaar geleden
  Hoofdschoppen, weerspannig gedrag - geen karikatuur van maken aub. Ok, wat moet een burger die braaf de regels volgt en zijn werk doet hier van denken?
 • Joske Vermeulen

  1 jaar geleden
  Wapenstok en pepperspray gebruiken bij dergelijke interventies. Zo begrijpen de moeiallekes misschien dat ze zelf ook risico lopen als ze het paljaske uithangen. De pamperpolitiek werkt niet. En de politiekers die het nodig vinden om kritiek te uiten op de politie, regelmatig eens meesturen op dergelijke interventies. Zij kunnen dan misschien in dialoog gaan met het uitschot dat onze samenleving verziekt.
 • François Vande Wynckel

  1 jaar geleden
  Wij moeten onze politie steunen, wij hebben, zeker in deze tijden hun bescherming nodig. Aan agenten mag je niet raken, ook als men het soms oneens is. Dan zijn er rechtbanken om het op te lossen. Ge moet het maar ondergaan dat, als zij bij gelijk welke vaststellingen dan ook, zoveel mogelijk gefilmd wordt, alleen met het doel om hun te beschadigen.
 • Frank Vekemans

  1 jaar geleden
  Nu weten we beide excellenties hun stemmen halen in Brussel, om verkozen te worden met je opofferingen doen, met andere woorden, alles goedpraten wat deze jeugdbendes doen, en alles vatten onder de noemer kattekwaad, ook dochter Moreaux is geen haar beter want in haar normen is dit een feestje van deze jeugd
 • Danny Heynderickx

  1 jaar geleden
  Beslissingen nemen vanachter een bureau is gemakkelijk, zeker als je ze zelf niet moet uitvoeren. Je laten afslaan zonder gepast te reageren kan niet meer. In Brussel kan en mag alles en regeert de criminaliteit. Repressievere aanpak en lik op stuk- beleid kan alles weer normaliseren maar binnen een wettelijk kader dat agenten toelaat zich minstens te verdedigen.
 1. Hongerstaking on hold, nu volgen fysiek herstel en paperassenwerk: “Hopen op pragmatische en menselijke behandeling”
  PREMIUM
  Brussel

  Hongersta­king on hold, nu volgen fysiek herstel en paperassen­werk: “Hopen op pragmati­sche en menselijke behande­ling”

  De Begijnhofkerk in Brussel leeft opnieuw. Na een slopende hongerstaking die sinds vorige week ook in een dorststaking was uitgemond, eten en drinken de circa 300 mensen zonder papieren in de Brusselse kerk weer. Van een definitieve stopzetting is nog geen sprake: komende week nemen de asielzoekers de tijd om opnieuw op krachten te komen, maar daarna gaat de strijd verder. “Er zijn ons woorden beloofd, maar er staat nog niets op papier.”
 2. Neutrale zone vanaf maandag enkel toegankelijk voor sans-papiers die in hongerstaking zaten
  Brussel

  Neutrale zone vanaf maandag enkel toeganke­lijk voor sans-pa­piers die in hongersta­king zaten

  De neutrale zone voor mensen zonder papieren opent vanaf maandag enkel nog de deuren voor de sans-papiers die woensdag hun hongerstaking hebben opgeschort. De neutrale zone werd dan ook opgericht als plek waar de mensen die in de Begijnhofkerk in hongerstaking waren individueel hun dossiers konden bekijken, maar sinds donderdag kwamen er vooral sans-papiers op af die geen link hadden met de hongerstaking.