Mathieu Serra (C12) en Steven Van Belle (Fuse)
Volledig scherm
Mathieu Serra (C12) en Steven Van Belle (Fuse) © ms/Photo News

Brussels nachtleven barst over twee weken weer uit zijn voegen: “We gaan vanavond een flesje kraken”

BrusselNiet alleen in Vlaanderen en Wallonië, maar ook in Brussel barst het nachtleven binnenkort opnieuw los. Met een Covid Safe Ticket onder de arm kunnen nachtraven hun geliefkoosde clubs vanaf 1 oktober opnieuw gaan opzoeken. We sprokkelden reacties bij twee grote namen uit de hoofdstad: C12 en Fuse.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?