Rudi Vervoort
Volledig scherm
Rudi Vervoort © Marc Baert

Brussels minister-president Vervoort wil coronapas voor cafés en restaurants om zo de vaccinatiegraad in onze hoofdstad op te krikken

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) is voorstander van het Covid Safe Ticket voor cafés en restaurants om zo de vaccinatiegraad in onze hoofdstad op te krikken. Dat vertelde hij vandaag aan VTM NIEUWS. “Daarnaast zal men in Brussel nog minstens een maand moeten wachten op een versoepeling van de coronamaatregelen. De epidemiologische situatie in de hoofdstad maakt het niet mogelijk om een reeks beperkingen op te heffen die in Vlaanderen en Wallonië wel zullen verdwijnen”, aldus Vervoort. 

128 reacties

 • Luc Vaeremans

  2 jaar geleden
  Coronapas voor cafés en restaurants : eindelijk een doortastende maatregel. Proficiat Mr Vervoort !
 • Willy van craen

  2 jaar geleden
  Eindelijk iemand met verstand om deze die zich niet willen inenten verplichten. Zou voor elke belg moeten zijn om indien de cijfers terug de hoogte ingaan de tijdelijke pas te gebruiken. Maar we zullen weeral te laat zijn zoals bij Maggie.
 • Marc Alleman

  2 jaar geleden
  Als die coronapas gaat ingevoerd worden gaat er veel meer gedronken en gegeten worden bij elkaar. En zal nog een stuk goedkoper zijn ook. En inderdaad inde Franse restaurants heb ik ook nog nooit iets moeten tonen.
 • William De Leeneer

  2 jaar geleden
  En wat gaat er dan gebeuren denk je. Komen al die Brusselaars naar Vlaanderen om daar op café en restaurant te gaan en nog wat virus te verspreiden. Ofwel in gans België of niet!
 • Nicolaas Roeckens

  2 jaar geleden
  Wacht al meer dan 100 dagen op die safetypass …
 1. Ex-gangster Alain Moussa (71) overleden: “Veel smeerlapperij uitgehaald, maar er hangt geen bloed aan mijn handen”
  PREMIUM

  Ex-gang­ster Alain Moussa (71) overleden: “Veel smeerlappe­rij uitgehaald, maar er hangt geen bloed aan mijn handen”

  Voormalig Brussels topgangster Alain Moussa is vrijdagavond op 71-jarige overleden na een hartaanval. Moussa werd in de jaren tachtig veroordeeld voor meerdere overvallen en kwam enkele jaren geleden nog in het nieuws toen hij zijn voormalige kompanen De Staercke en Salesse aanduidde als leden van de Bende van Nijvel. Douglas De Coninck, onderzoeksjournalist bij De Morgen, kende Moussa: “Hij zei altijd: ‘De Bende heeft onze stiel kapot gemaakt’.”
  Brussel