Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en Brussels staatssecretaris voor Internationale Relaties en Buitenlandse Handel Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) met Mansur Yavaş, burgemeester van het Grootstedelijk Gebied Ankara.
Volledig scherm
Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en Brussels staatssecretaris voor Internationale Relaties en Buitenlandse Handel Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) met Mansur Yavaş, burgemeester van het Grootstedelijk Gebied Ankara. © Kabinet Vervoort

Brussels Gewest haalt banden met Turkse hoofdstad Ankara aan

Brussels GewestBrussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en Brussels staatssecretaris voor Internationale Relaties en Buitenlandse Handel Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) hebben dinsdag in de Turkse hoofdstad Ankara een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend met Mansur Yavaş, burgemeester van het Grootstedelijk Gebied Ankara.

 1. Twee verdachten opgepakt na grote klopjacht in Europese wijk: “Aanleiding is verkoop van luxe-horloges die fout gelopen is”
  Brussel

  Twee verdachten opgepakt na grote klopjacht in Europese wijk: “Aanleiding is verkoop van luxe-horloges die fout gelopen is”

  De Brusselse politie heeft maandagavond twee verdachten opgepakt tijdens een klopjacht in de Europese wijk. De speciale eenheden drongen omstreeks 22.10 uur binnen in een woning, op zoek naar drie verdachten. Omstreeks 23 uur was de interventie afgelopen. “Het gaat volgens de eerste gegevens om een verkoop van luxe-horloges die fout is gelopen en waarbij de verdachten vuurwapens zouden gebruikt hebben”, aldus het parket.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.