Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en Brussels staatssecretaris voor Internationale Relaties en Buitenlandse Handel Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) met Mansur Yavaş, burgemeester van het Grootstedelijk Gebied Ankara.
Volledig scherm
Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en Brussels staatssecretaris voor Internationale Relaties en Buitenlandse Handel Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) met Mansur Yavaş, burgemeester van het Grootstedelijk Gebied Ankara. © Kabinet Vervoort

Brussels Gewest haalt banden met Turkse hoofdstad Ankara aan

Brussels GewestBrussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en Brussels staatssecretaris voor Internationale Relaties en Buitenlandse Handel Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) hebben dinsdag in de Turkse hoofdstad Ankara een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend met Mansur Yavaş, burgemeester van het Grootstedelijk Gebied Ankara.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Foodmarket in Gare Maritime ziet levenslicht: “Volledig in het teken van Belgische keuken”
  PREMIUM
  Brussel

  Foodmarket in Gare Maritime ziet levens­licht: “Volledig in het teken van Belgische keuken”

  In de monumentale setting van de Gare Maritime in Brussel is donderdag een nagelnieuwe foodmarket geopend. De Belgische biergigant AB InBev baat het foodwalhalla in het hart van Tour & Taxis uit en brengt er in een uitgesproken tricolore jasje tien street food- en drankconcepten bijeen. “Uniek voor ons land”, klinkt het bij de opening. Na Wolf gaat het om de tweede foodmarket in Brussel.
 1. “Laat ons open, want de samenleving heeft ons nodig”: Brusselse cultuurhuizen kanten zich tegen mogelijk tijdelijke sluiting
  Brussel

  “Laat ons open, want de samenle­ving heeft ons nodig”: Brusselse cultuurhui­zen kanten zich tegen mogelijk tijdelijke sluiting

  In een gezamenlijk statement betreuren de KVS, de Bozar, De Munt, het BNO en het Théâtre National dat de GEMS-experten oproepen om alle indoorevenementen opnieuw tijdelijk te verbieden. Volgens de Brusselse cultuurhuizen doen ze er al maanden alles aan om de evenementen veilig te organiseren. “We beleven een akelige déjà-vu rond een voorstel dat op geen enkele wetenschappelijke evidentie is gestoeld.”
 2. Van Opwijk over Elewijt tot Tervuren: dit zijn de zeven leukste kerstwinkels van Brussel, de Ring en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Opwijk over Elewijt tot Tervuren: dit zijn de zeven leukste kerstwin­kels van Brussel, de Ring en het Pajotten­land

  Als Sinterklaas weer in Spanje is, begint het bij heel wat mensen te kriebelen om de kerstsfeer in huis te halen. Wie weet staat bij jou de kerstboom ook al. Niet onlogisch, want Kerstmis nadert met rasse schreden. Hoog tijd dus om het aanbod van de winkels in Brussel, de Ring en het Pajottenland al eens onder de loep te nemen. Veel handelaars zijn echte specialisten geworden en leggen zich toe op allerlei kerstdecoratie. Wij gingen op zoek naar de leukste kerstshops van de regio.