Inge Neven, hoofd van Brusselse gezondheidsinspectie.
Volledig scherm
PREMIUM
Inge Neven, hoofd van Brusselse gezondheidsinspectie. © Vertommen

Brussels coronacrisismanager Inge Neven over haar jaar in de frontlinie: “Alles gaat twintig keer sneller dan al mijn vorige ervaringen. Je wordt constant ingehaald door het virus”

Brussels Gewest“Ik zou het absoluut opnieuw doen”, zegt Inge Neven over haar afgelopen acht maanden als Brussels coronacrisismanager. De Limburgse moest het soms zwalpende Brusselse coronaschip tijdens een onvoorspelbare tweede golf rechthouden. En dat terwijl het hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie eigenlijk net van plan was om het na een intense loopbaan die tot in Afrika reikte over een compleet andere boeg te gooien. “Toen ik in Brussel startte, was er nog geen callcenter.” Ondertussen tekent ze de contouren van de Brusselse gezondheidswerking van de toekomst mee uit.

 1. Brusselse festivals wachten quasi unisono overheidsrichtlijnen af: “Er ligt maar één scenario op tafel”
  PREMIUM
  Brussel

  Brusselse festivals wachten quasi unisono overheids­richt­lij­nen af: “Er ligt maar één scenario op tafel”

  De zomer van 2021 moet ook in de hoofdstad de terugkeer van zorgeloze zomerfestivals inluiden, maar als er één ding is dat 2020 ons heeft geleerd is het wel dat niets nog zeker is. De Brusselse festivals klinken dan ook realistisch als het op hun slaagkansen voor 2021 aankomt. We leggen ons oor te luister bij Couleur Café, Brussels Summer Festival, Boterhammen in het Park en Feeërieën.
 2. Groenen willen Brusselse beleggingen in fossiele brandstoffen halt toeroepen
  Brussels Gewest

  Groenen willen Brusselse beleggin­gen in fossiele brandstof­fen halt toeroepen

  Juan Benjumea-Moreno (Groen) en Barbara de Radigues (Ecolo) roepen de Brusselse regering op voortaan alleen nog te investeren in duurzame fondsen. “Met beleggingen geef je zuurstof aan organisaties en sectoren. Het is voor ons niet meer dan logisch dat we als overheid ons geld weghalen bij bedrijven die haaks staan op het groene en sociale beleid dat Brussel voert”, vindt Benjumea-Moreno.
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"