De 101-jarige Lucie Danjou kreeg op 28 december de allereerste prik in rusthuis Onze Lieve Vrouw van Stokkel in Sint-Pieters-Woluwe.
Volledig scherm
De 101-jarige Lucie Danjou kreeg op 28 december de allereerste prik in rusthuis Onze Lieve Vrouw van Stokkel in Sint-Pieters-Woluwe. © BELGA

Brussel start met prikken: 4.000 bewoners wzc krijgen deze week vaccin

Brussels Gewest4000 bewoners van Brusselse woonzorgcentra krijgen deze week een vaccinatie tegen het coronavirus. De inentingscampagne start vandaag op 24 locaties. Eind januari zouden 15.000 bewoners van Brusselse woonzorgcentra een prik gehad moeten hebben. 

 1. Kleuters ravotten in Breedhout eindelijk in hun speeltuintje
  Halle

  Kleuters ravotten in Breedhout eindelijk in hun speeltuin­tje

  Sinterklaas bracht de kinderen van kleuterschool Spring in ‘t Veld in Breedhout dit jaar niet alleen lekkers maar ook een heuse speeltuin. Ze mochten er dinsdag voor het eerst in ravotten. De speeltuin zal voor iedereen toegankelijk zijn en dus ook buiten de openingsuren voor kinderen uit de buurt. De stad wilde al langer een speelplek inrichten in Breedhout maar de zoektocht naar een locatie verliep niet vlot. Tot de stad ging aankloppen bij de school. Spring in ‘t Veld stelt een stukje grond ter beschikking voor de speeltuin die bestaat uit een glijbaan, glijstang, verschillende speelwanden en een klimtouw. Er is ook een trampoline en een speelkeukentje geïnstalleerd.
 2. Trainer Vincent Euvrard (RWDM): “Scheidsrechterlijke dwaling niet enige oorzaak van ons verlies tegen Club NXT”
  voetbal - challenger pro league

  Trainer Vincent Euvrard (RWDM): “Scheids­rech­ter­lij­ke dwaling niet enige oorzaak van ons verlies tegen Club NXT”

  De motor sputtert bij RWDM. Voor het eerst dit seizoen verloren de mannen van trainer Vincent Euvrard twee duels na elkaar en konden ze op de koop toe ook niet tot scoren komen. En dat tegen de C-ploeg van Club Brugge (0-2), want Club NXT trad aan met een piepjonge ploeg, omdat heel wat jongens van de beloftenploeg de dag ervoor tegen Lille hadden gespeeld.
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Marokko stoot door op WK: relschoppers nemen volksfeest even over in Antwerpen en Brussel waarna politie waterkanon en traangas inzet
  Play
  Antwerpen/Brussel/Gent/Kortrijk

  Meer dan 100 arresta­ties bij rellen na winst Marokko WK: relschop­pers nemen volksfeest in Antwerpen en Brussel over waarna politie waterkanon en traangas inzet

  In Brussel en Antwerpen zijn gisteren meer dan 100 arrestaties uitgevoerd bij de rellen na de overwinning van Marokko tegen Spanje op het WK in Qatar. In Brussel werd de sfeer na 20 uur wat grimmiger nadat relschoppers zich onder de voetbalfans mengden. Er werd met stenen naar agenten gegooid die op hun beurt antwoordden met waterkanonnen en traangas. Ook in Antwerpen werd het waterkanon ingezet.