Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © BELGA

Brussel neemt voorgoed afscheid van paarden, pony’s én ezels op kermissen

Brussels GewestVanaf zaterdag is het in het Brussels Gewest verboden om pony’s of andere kermispaarden uit te buiten. Pony’s en paarden waren al langer verbannen uit Brusselse foren, maar vanaf nu is het ook niet langer mogelijk om (muil)ezels in te schakelen op kermissen.

 1. Overleg tussen vakbonden en staatssecretaris Mahdi na 24 urenstaking Klein Kasteeltje “positief verlopen”
  Brussel

  Overleg tussen vakbonden en staatsse­cre­ta­ris Mahdi na 24 urensta­king Klein Kasteeltje “positief verlopen”

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) en de vakbonden bij Fedasil hebben woensdag een “positief overleg” gehad nadat het werk op het aanmeldcentrum maandag vierentwintig uur lang stillag. Dat heeft Belga kunnen vernemen. Het Fedasil-personeel was in staking gegaan uit onvrede met de werkomstandigheden op Klein Kasteeltje. De gesprekken worden voortgezet.
 2. Getuigen van Jehova buiten vervolging gesteld in onderzoek naar misbruik minderjarigen
  Brussel

  Getuigen van Jehova buiten vervolging gesteld in onderzoek naar misbruik minderjari­gen

  De Brusselse raadkamer heeft de vzw Christelijke Gemeente van Jehovah’s Getuigen buiten vervolging gesteld in het onderzoek van het federaal parket naar seksueel misbruik van minderjarigen. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van de vzw, meester Dimitri de Béco. Het onderzoek was begonnen nadat het sekteobservatorium IACSSO, een onafhankelijk centrum van de overheidsdienst Justitie, eind 2018 aan de alarmbel had getrokken.