Hadja Lahbib en Jan Goossens.
Volledig scherm
Hadja Lahbib en Jan Goossens. © RTBF/BELGA

Brussel legt kandidatuur voor culturele hoofdstad van Europa in 2030 in handen van duo Jan Goossens en Hadja Lahbib

Brussels GewestJournaliste en filmregisseuse Hadja Lahbib gaat in tandem met dramaturg en theaterdirecteur Jan Goossens de kandidatuur van Brussel voor culturele hoofdstad van Europa in 2030 vormgeven. Daarbij worden ze geruggensteund door een ‘reflectiekamer’ en expertencomité van 18 Brusselse stemmen uit de culturele wereld.

  1. Politievakbond geeft politiek veeg uit de pan na rellen in Brussel: “Al meer dan 20 jaar no-gozones, maar politiek heeft dat altijd ontkend”
    Play
    78

    Politievak­bond geeft politiek veeg uit de pan na rellen in Brussel: “Al meer dan 20 jaar no-gozones, maar politiek heeft dat altijd ontkend”

    De rellen in Brussel na de WK-wedstrijd tussen België en Marokko blijven nazinderen. Brussels burgemeester Philippe Close (PS), minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld) waren er gisteren snel bij om de rellen te veroordelen, maar politievakbond VSOA wijst vanochtend de politiek met de vinger. “We zien al 30 jaar dat bendes van elke gelegenheid gebruikmaken om rel te schoppen. Er zijn al meer dan 20 jaar no-gozones in de hoofdstad, maar de politiek heeft dat altijd ontkend”, zei ondervoorzitter Vincent Houssin op Radio 1.