Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Brussel gaat als eerste gewest proactieve praktijktests invoeren op de huurmarkt

Brussels GewestHet zal binnenkort mogelijk zijn om op de Brusselse huurmarkt proactieve praktijktests uit te voeren. Dat maakt Brussels staatssecretaris voor Huisvesting Nawal Ben Hamou (PS) bekend. Volgens de huidige regelving kan er pas een praktijktest plaatsvinden nadat er een klacht is ingediend en er een vermoeden van discriminatie bestaat na onderzoek. 

 1. Brusselse politiezones prediken tolerantie en sensibilisering tijdens EK-wedstrijden: “Geen heksenjacht organiseren”
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  Brusselse politiezo­nes prediken tolerantie en sensibili­se­ring tijdens EK-wedstrij­den: “Geen heksen­jacht organise­ren”

  Vanavond trapt ons nationaal elftal zijn EK-campagne op gang tegen Rusland. Een groot internationaal voetbaltoernooi tegen de achtergrond van het virus: het is ook voor Brusselse ordediensten een primeur. De politiezones Hoofdstad - Elsene, Noord en Zuid prediken vooral tolerantie en sensibilisering, maar schakelen stuk voor stuk wel extra manschappen in. Ook bij wedstrijden van bepaalde andere landen wordt een extra oogje in het zeil gehouden. “Als België scoort en mensen rechtspringen, gaan we daar natuurlijk geen punt van maken.”
 1. Beslissing rond hoofddoekenvonnis uitgesteld door Brusselse regering, partijvoorzitters nemen voortouw
  Brussels Gewest

  Beslissing rond hoofddoe­ken­von­nis uitgesteld door Brusselse regering, partijvoor­zit­ters nemen voortouw

  De Brusselse regering heeft vandaag nog geen beslissing genomen rond het hoofddoekenvonnis. Minister-president Vervoort kondigde vorige week nochtans aan dat hij het dossier op de ministerraad van donderdagochtend zou willen tackelen. Door de afwezigheid van minister Maron stelt de regering haar beslissing uit, zo valt te horen op het kabinet-Vervoort. Ondertussen zijn het vooral de partijvoorzitters van de Franstalige regeringspartijen die tot een akkoord proberen te komen.