Artiest Willy Organ aan het werk in Paleis 12.
Volledig scherm
PREMIUM
Artiest Willy Organ aan het werk in Paleis 12. © Marc Baert

Brussel Brost voor het eerst indoor in Paleis 12: "Kunnen eindelijk tot 3 uur ‘s nachts blijven doorgaan”

LakenVorig jaar vond het gratis studentenfestival nog plaats op de site van Tour & Taxis. Maar dit academiejaar kunnen studenten de sfeer van Brussel Brost opsnuiven in Paleis 12, op een steenworp van het Atomium. “We hebben zoveel mogelijk geprobeerd om het concept van Brussel Brost te behouden en het in een indoor-jasje te steken”, vertelt organisator Marieke Naessens.

 1. Trainer Vincent Euvrard (RWDM) na pijnlijk 2-0-verlies op Jong Genk: “Collectieve offday, op vele vlakken”
  voetbal challenger pro league

  Trainer Vincent Euvrard (RWDM) na pijnlijk 2-0-ver­lies op Jong Genk: “Collectie­ve offday, op vele vlakken”

  Na zeven wedstrijden op rij zonder verlies weet RWDM opnieuw was verliezen is. Tegen Jong Genk ging de Brusselse club kopje-onder na een zeer ondermaatse prestatie. “Het was een collectieve offday, zowel individueel als in ploegverband. Zo’n prestatie mag en kan niet, maar onbewust is er blijkbaar toch een gevoel van onoverwinnelijkheid ontstaan die we cash hebben betaald”, stelt trainer Euvrard.
 2. Parkeervakken, extra signalisatie en fietsstraat houden hardrijders niet tegen in Alsemberg: “Trajectcontrole enige oplossing in woonwijk”
  PREMIUM
  Alsemberg/Sint-Genesius-Rode

  Parkeervak­ken, extra signalisa­tie en fiets­straat houden hardrij­ders niet tegen in Alsemberg: “Traject­con­tro­le enige oplossing in woonwijk”

  Beersel controleert binnenkort de snelheid van het verkeer in de woonwijk Ingendael met ANPR-camera’s. Na jaren studiewerk en discussies werden maatregelen genomen maar dat haalde allemaal niets uit. “Trajectcontrole is de enige oplossing”, zegt schepen van Mobiliteit Kristien Vanhaverbeke (N-VA) die uitlegt waarom het verkeer door de wijk niet ontmoedigd wordt.
 3. Drogenbos verspreidt gratis hondenpoepzakjes
  Drogenbos

  Drogenbos verspreidt gratis hondenpoep­zak­jes

  Om hondenbaasjes in Drogenbos te helpen hun gemeente netjes te houden, stelt het gemeentebestuur gratis etuitjes met zakjes ter beschikking van haar inwoners. Die kunnen verkregen worden op de dienst Vrije Tijd. Per adres kan je één etui ophalen tijdens de openingsuren in het gemeentehuis. Drogenbos wil zo de hondenbaasjes er nog eens aan herinneren dat iedereen de poep van zijn hond moet opruimen. “Dergelijke zakjes zijn te verkrijgen in dierenspeciaalzaken en sommige warenhuizen”, geeft de gemeente nog mee.