Brandweerman Jean-François Spelmans liet het leven in een brand in het Brusselse Sheraton-hotel/
Volledig scherm
Brandweerman Jean-François Spelmans liet het leven in een brand in het Brusselse Sheraton-hotel/ © Photo News

Brandweerman Jean-François (49) omgekomen in brand in Sheraton-hotel in Brussel: “Mensen helpen zat in zijn DNA”

BrusselDe brand in het voormalige Sheraton-hotel op het Rogierplein in Brussel is nu volledig geblust, nadat het vuur kort voor de middag opnieuw was opgeflakkerd. Het Brusselse parket en het arbeidsauditoraat kunnen ter plaatse gaan voor hun onderzoek. Bij de brand liet de 49-jarige brandweerman Jean-François Spelmans het leven. Hij kwam onder het puin van een ingestorte roltrap terecht. “Mensen helpen zat in zijn DNA”, reageert brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

 1. INTERVIEW. Pierre Kompany (74), afscheidnemend burgemeester van Ganshoren: “Mijn mooiste moment? Dat de inwoners op een mens hebben gestemd, en niet op een kleur”
  PREMIUM
  Ganshoren

  INTERVIEW. Pierre Kompany (74), afscheidne­mend burgemees­ter van Ganshoren: “Mijn mooiste moment? Dat de inwoners op een mens hebben gestemd, en niet op een kleur”

  De burgemeesterssjerp van de Brusselse gemeente Ganshoren geeft hij weldra door aan Jean-Paul Van Laethem, maar van een exit uit het politieke leven wil Pierre Kompany (74) nog lang niet weten. De eerste zwarte burgemeester van ons land wil zich blijven focussen op de samenwerking tussen België en Congo, maar ook – en vooral – op zijn familie. “De wil en discipline om te slagen in zijn werk: dat heeft Vincent van mij.”
 2. Zo VeloVeilig is Brussel: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Brussel

  Zo VeloVeilig is Brussel: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Brussel hebben 113 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.