Marc Baert
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc BaertBrusselse handelaars houden hun hart vast voor de volgende WK-matchen: “Ons café was gevuld met bange gezinnen en kinderen”

Brussel“De komende matchen doen we niet open. Het is al die miserie niet waard.” Handelaars in de Brusselse Lemonnierwijk reageren met afkeer op de rellen na de WK-wedstrijd. Oók diegene met Belgo-Marokkaanse roots. “We veroordelen de relschoppers, maar toch worden we over dezelfde kam geschoren. Terwijl ook wij niet begrijpen waarom ze zich zo agressief gedragen.”

 1. Roninho raakt vrijdag speelklaar voor de topper tegen Charleroi: “Ik heb nog minstens vier grote uitdagingen dit seizoen”
  Futsal eerste nationale

  Roninho raakt vrijdag speelklaar voor de topper tegen Charleroi: “Ik heb nog minstens vier grote uitdagin­gen dit seizoen”

  Op de veertiende speeldag staan RSCA Futsal en Charleroi tegenover elkaar in de Belleheide. Het gaat om een duel van de competitieleider tegen de nummer drie – virtueel zelfs twee – in de rangschikking. Het wordt ook het eerste treffen van een drieluik. Het toeval wil dat beide topploegen elkaar kortelings nog twee keer ontmoeten in de halve finale van de beker.
 2. Verdachte van mesaanval in Brussels metrostel aangehouden voor poging tot moord, nog één slachtoffer in ziekenhuis
  Brussel

  Verdachte van mesaanval in Brussels metrostel aangehou­den voor poging tot moord, nog één slachtof­fer in ziekenhuis

  In een Brussels metrostel heeft maandagavond de 30-jarige Anwar H. enkele mensen aangevallen met een mes. Daarbij vielen drie gewonden, van wie er één even in levensgevaar verkeerde. Een 25-jarige man ligt nog steeds in het ziekenhuis. De aanvaller kon opgepakt worden en werd intussen voorgeleid wegens poging moord. Er is ook een psychiatrisch onderzoek bevolen.
 3. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.