Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Bozar krijgt nieuw dakterras "zoals Victor Horta het had gewild”

BrusselHet Paleis voor Schone Kunsten, of vaker de Bozar genoemd, heeft sinds vandaag een dakterras. De inauguratie vond plaats in aanwezigheid van staatssecretaris Mathieu Michel en vice-eersteminister Sophie Wilmès.

 1. Voorzitter Thierry Dailly (RWDM) heeft het gehad met ref Vermeire: “Is het nog toeval dat we al onze wedstrijden onder zijn leiding hebben verloren?”
  voetbal 1B

  Voorzitter Thierry Dailly (RWDM) heeft het gehad met ref Vermeire: “Is het nog toeval dat we al onze wedstrij­den onder zijn leiding hebben verloren?”

  Tegen Westerlo leed RWDM zijn derde thuisnederlaag van het seizoen en zijn vierde al in totaal. Dat is vijftig procent van het totaal aantal afgewerkte duels. Scheidsrechter Vermeire was na afloop tegen de leider uit de Kempen de gebeten hond: “Westerlo speelde met twaalf, zo niet met dertien”, fulmineerde voorzitter Thierry Dailly in een Spaanse colère.
 2. Covid Safe Ticket voortaan verplicht in Brussel, maar daar lijkt men vooral in de horeca niet wakker van te liggen: “Bang voor boetes? Wie gaat mij hier komen controleren?”
  PREMIUM
  Brussel

  Covid Safe Ticket voortaan verplicht in Brussel, maar daar lijkt men vooral in de horeca niet wakker van te liggen: “Bang voor boetes? Wie gaat mij hier komen controle­ren?”

  In Brussel moet je vanaf vandaag een Covid Safe Ticket voorleggen wanneer je op café, restaurant, naar het ziekenhuis, naar een sportwedstrijd of naar de fitness wil. Maar nu al blijkt dat de coronapas vooral in de horeca als een last wordt beschouwd. “Aan mijn vaste klanten zal ik zeker niet vragen om een Covid Safe Ticket te tonen”, luidt het. In andere sectoren klinkt men gematigder.