tentoonstellingen over Frida Kahlo: Hortagalerij
Volledig scherm
tentoonstellingen over Frida Kahlo: Hortagalerij © Marc Baert

Boven, onder en rondom je. Kunstenares Frida Kahlo is letterlijk overal in nieuwe tentoonstellingen

brusselWie fan is van de feministische Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo, kan zich reppen naar de Hortagalerij in het Centraal station en naar Viage in Brussel. Je krijgt deze keer geen echte kunstwerken te zien van haar hand. Je wandelt als het ware door haar biografie die via virtual reality op je afkomt. 

 1. T1 Vincent Euvrard (RWDM) tevreden, maar op zijn hoede na doelpuntenfestival tegen RSCA Futures: “Zeer efficiënt en sterke doelman Defourny”
  voetbal challenger pro league

  T1 Vincent Euvrard (RWDM) tevreden, maar op zijn hoede na doelpunten­fes­ti­val tegen RSCA Futures: “Zeer efficiënt en sterke doelman Defourny”

  Door de ruime 0-4-overwinning in de derby tegen U23 Anderlecht kan RWDM twee weken genieten van zijn leidersplaats in de Challenger Pro League. Immers, door de interlandbreak trekt Beveren pas op 31 maart naar Anderlecht en ‘Meulebeik’ op 2 april naar het Kiel om er Beerschot te bekampen. De titelrace woedt onverminderd voort.
 2. Ronald Detige (44) begeleidt de slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Brussel: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”
  PREMIUM

  Ronald Detige (44) begeleidt de slachtof­fers van de aanslagen in Zaventem en Brussel: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”

  Het parket van Brussel. Het kluwen van justitie waar misdadigers van de ergste soort worden opgespoord en vervolgd. Hier werkt ook Ronald Detige (44), al 13 jaar op de dienst slachtofferonthaal. Zijn rol is er een van de discretere aard, maar voor één keer treedt hij voor ons op de voorgrond om te vertellen wat hij precies doet. Het grote terreurproces van de aanslagen van 22 maart 2016 speelt daarbij een grote rol. “Na 7 jaar durven sommigen nog steeds niet aan die bewuste dag te denken.”
  Brussel
 1. HUIZENJACHT. Glabbeek, in de Hagelandse fruitstreek: “De gemiddelde prijs voor een te renoveren woning ligt tussen 250.000 en 300.000 euro”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Glabbeek, in de Hagelandse fruit­streek: “De gemiddelde prijs voor een te renoveren woning ligt tussen 250.000 en 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week bezoeken we Glabbeek. Met een bewonersaantal van 5.000 niet meteen de grootste gemeente, maar wel eentje met goede verbindingswegen en... lage gemeentebelastingen. Een absolute troef voor wie een eigendom bezit, of ervan droomt.
  Glabbeek