Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Getty Images

Bijna 50 procent van Brusselse 65-plussers heeft al boosterprik ontvangen

Brussels GewestIn het Brussels Gewest heeft momenteel 43 procent van de 65-plussers een boosterprik van een coronavaccin gekregen. Dat zegt Brussels coronacrisismanager Inge Neven. 

 1. Opmerkelijke beelden: ouderen houden met mensenketting jonge heethoofden tegen in Brussel en Antwerpen nadat Marokko wel doorstoot op WK
  Play
  96

  Opmerkelij­ke beelden: ouderen houden met mensenket­ting jonge heethoof­den tegen in Brussel en Antwerpen nadat Marokko wel doorstoot op WK

  In Brussel en Antwerpen zijn duizenden Marokkaanse voetbalfans samengekomen om te vieren dat Marokko zich heeft geplaatst voor de volgende ronde van het WK voetbal in Qatar. Opmerkelijk: zowel in Brussel als Antwerpen hielden ouderen de jonge heethoofden tegen die de confrontatie met de politie opzoeken. Op de bovenstaande beelden is te zien hoe oudere mannen in Brussel een mensenketting vormen tussen de jonge heethoofden en de politie. Toch waren er zowel in Brussel als in Antwerpen arrestaties.
 2. Sinterklaas op ronde in Linkebeek
  Linkebeek

  Sinter­klaas op ronde in Linkebeek

  Sinterklaas brengt op zaterdag 3 december een bezoek aan Linkebeek. De heilige man zal rond trekken met langs verschillende straten met zijn paard. Om 10 uur vertrekt hij aan het gemeentehuis. 10 u.: Van de Stationsstraat gaat het naar de Van Lishoutstraat. Om 10.10 houdt hij halt aan de Van Dormaelstraat ter hoogte van de ingang van de school. Nadien trekt de sint naar de Brouwerijstraat en de Hollebeekstraat. Om 10.40 uur is er een stop voorzien op de parking van de hoeve ’t Holleken aan de Hollebeekstraat. Nadien gaat het over de spoorwegbrug naar de Lange Haagstraat. Om 11 uur houdt Sinterklaas halt aan Esselaar. Vandaar gaat het richting Hollekensweg, Hollebeekstraat , Brouwerijstraat, Van Lishoutstraat en Stationsstraat.Om 11.40 uur wordt Sinterklaas opnieuw op het Gemeenteplein verwacht.
 1. Rodenaar Manu (26) mocht nieuwe plaat van Urbanus producen: “Als zo'n groot artiest je vraagt moet je niet twijfelen”
  Sint-Genesius-Rode

  Rodenaar Manu (26) mocht nieuwe plaat van Urbanus producen: “Als zo'n groot artiest je vraagt moet je niet twijfelen”

  Een nieuwe mijlpaal in de carrière van Rodenaar Manu Huylebroeck (26). De muzikant producete samen met Jan Van Eycken van De Kreuners de nieuwe plaat van Urbanus. De komiek uit Tollembeek trok eerder dit jaar naar de Meent in Alsemberg om Manu aan het werk te zien tijdens zijn Clouseau-tribute en dat maakte indruk. “Het voelde eerst wat vreemd om mijn mening te geven over zijn songs”, bekent Manu.