Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Marc Baert

Bijna 1.000 bestuurders gecontroleerd op alcohol en drugs: 60 van hen lopen tegen lamp

BrusselOp het Poelaertplein, in de Belliardstraat en in de Boudewijnlaan in Brussel hebben agenten van politiezone Brussel Hoofdstad Elsene in de nacht van zaterdag op zondag bijna 1.000 automobilisten op alcohol en drugs gecontroleerd.

 1. Op bezoek bij Couture Meer, hofleverancier van het Belgische Koningshuis
  PREMIUM
  Ukkel

  Op bezoek bij Couture Meer, hofleveran­cier van het Belgische Konings­huis

  “Ik was zeer blij met het brevet,” zegt Meer. “Dat moet je op voorhand aanvragen, en nadien volgt er inspectie die komt kijken of alles naar wens is. Gelukkig was dat geval,” glundert hij. Meer leerde de stiel al van kindsbeen af. “Ik heb het maken en retoucheren van kledij meegekregen van mijn familie. Nadien heb ik voor verschillende couturiers gewerkt, waaronder in Italië. Daar heb ik veel opgestoken. Het is immers het land bij uitstek voor mode.” Uiteindelijke belande Meer in 1996 in België. Sinds 2003 heeft hij zijn eigen zaak, Meer Couture, op de Waterloosesteenweg in Ukkel.
 2. Zo VeloVeilig is Brussel: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Brussel

  Zo VeloVeilig is Brussel: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Brussel hebben 113 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.