De WinterFloridylle brengt een vleugje magie naar de Plantentuin in Meise.
Volledig scherm
PREMIUM
De WinterFloridylle brengt een vleugje magie naar de Plantentuin in Meise. © Dieter Nijs

Bier, lichtjes en griezelen: met deze negen tips uit Brussel, de Rand en het Pajottenland kan de kerstvakantie niet meer stuk

Brussel/RandEindelijk is het weer kerstvakantie. Er staan misschien wel wat familiefeestjes op het programma, maar dat is natuurlijk niet voldoende om de agenda twee weken lang te vullen. Onze redactie verdiepte zich daarom in het activiteitenaanbod in Brussel, de Rand en het Pajottenland en selecteerde negen topactiviteiten voor jong en oud. Een escapewandeling in Brussel, een tentoonstelling in Tervuren of glühwein in Liedekerke? Ontdek onze tips voor een geslaagde kerstvakantie!

 1. Familie van vrouw die in politiecel overleed, is teleurgesteld na antwoord minister Verlinden: “We blijven achter met kleine stukjes informatie”
  PREMIUM

  Familie van vrouw die in politiecel overleed, is teleurge­steld na antwoord minister Verlinden: “We blijven achter met kleine stukjes informatie”

  De familieleden van Sourour Abouda (46), de vrouw die op 12 januari stierf in een cel van een politiebureau in Brussel, waren woensdag aanwezig in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Ze hoopten er opheldering te krijgen over het onderzoek, maar zijn ontgoocheld over het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. “We zien een ijzeren gordijn dat zich voor onze ogen sluit”, zegt Soumaya Abouda, de zus van Sourour.
  Brussel
 2. “Ze heeft zich opgeofferd voor haar broertje.” Onverwachte wending in onderzoek: niet stiefdochter, maar haar 15-jarige broer stak Elvis B. dood
  PREMIUM

  “Ze heeft zich opgeofferd voor haar broertje.” Onverwach­te wending in onderzoek: niet stiefdoch­ter, maar haar 15-jarige broer stak Elvis B. dood

  Een messteek door het hart werd Elvis B. (33) op kerstdag fataal. Maandenlang leek zijn 17-jarige stiefdochter de dader te zijn. Ze werd zelfs door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst. Nu blijkt niet zij, maar haar 15-jarige broer Elvis gedood te hebben. De jongen heeft al bekend. Het parket twijfelt echter nog steeds aan de ware toedracht. Een reconstructie van wat er precies gebeurd is.
  Beersel